Японський бренд Uniqlo запустив колаборацію з українськими художницями — фото
Скриншот із сайту Uniqlo

Німецька філія японського бренду Uniqlo запустила колаборацію з українськими художницями, які живуть у Берліні та належать до Ukrainian Cultural Community (UCC).

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений UCC Berlin (@ucc_berlin)

Спільна колекція стала частиною проєкту Uniqlo під назвою UTme. Його суть полягає в тому, що покупці можуть самостійно розробити дизайн речі, доповнивши її текстом, зображеннями, принтами чи наліпками просто в магазині.

Колекція представлена базовими футболками, лонгслівами та шоперами з малюнками чотирьох українських художниць:

Зіна Ісупова — київська художниця, яка живе в Берліні з 2022 року. Вона створює барвисті паперові колажі, які фіксують прості, повсякденні предмети, зменшені до мінімальних форм.

Скіншот зі сайту Uniqlo
Скриншот із сайту Uniqlo

Viki Berg — харківська художниця, яка зараз живе і працює в Берліні. Вона спеціалізується на тафтингових килимах і створює їх, щоб поєднати реальність з культурною історією України.

Скіншот зі сайту Uniqlo
Скриншот із сайту Uniqlo

Ptashka Somari — вулична художниця, яка переїхала з України до Берліна у 2022 році. Мисткиня створює малюнки на стінах, фресках та полотнах на основі постграфіті та ретрофутуризму. В основі її творів — вигадані самою художницею персонажі.

Скіншот зі сайту Uniqlo
Скриншот із сайту Uniqlo

Анастасія Пасічник — художниця та засновниця Ukrainian Cultural Community. Для колаборації з UTme Анастасія створила два нових принти.

Скіншот зі сайту Uniqlo
Скриншот із сайту Uniqlo

Придбати речі можна в магазині Uniqlo в Берліні, за адресою Tauentzienstraße 7b/c.

Ukrainian Cultural Community заснувала Анастасія Пасічник у квітні 2022 року у відповідь на війну Росії проти України.

Проєкт UCC пропонує житло та студію для українських художників у Берліні. Вони також організовують культурні події — виставки, концерти, семінари, аукціони та лекції.

Ukrainian Cultural Community створює умови для розвитку мультикультурної співпраці та робить українське сучасне мистецтво міжнародним.

Зокрема, Uniqlo Germany оголосив, що пожертвував 5000 євро для Ukrainian Cultural Community.