Ярослава Магучіх здобула золото у фіналі Діамантової ліги-2023 зі світовим рекордом сезону
Фото: Ярослава Магучіх / Instagram

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх в американському місті Юджин з рекордом сезону виграла фінал "Діамантової ліги-2023" зі стрибків у висоту. Про це повідомили в Національному олімпійському комітеті.

Спортсменка стрибнула на висоту 2,03 м, що стало найкращим результатом сезону для неї та у світі. Таку ж висоту підкорила і віцечемпіонка Олімпіади-2020 Нікола Оліслагерс з Австралії, однак вона зробила це з третьої спроби, тоді як Магучіх — з другої. "Це і вирішило долю першого місця", — йдеться у повідомлені.

21-річна українка вдруге поспіль стала переможницею фіналу "Діамантової ліги". Торік так само з результатом 2.03 вона тріумфувала у Цюриху.

Окрім Магучіх у фіналі змагань у стрибках у висоту взяли участь ще дві українки — Юлія Левченко та Ірина Геращенко. Левченко з результатом 1,91 м стала п’ятою, а Геращенко стрибнула на 1,87 м та посіла сьоме місце.

"Діамантова ліга-2023" є чотирнадцятим сезоном найбільш рейтингової всесвітньої серії легкоатлетичних змагань просто неба, що з 2010 організовується Світовою легкою атлетикою. Всього у фіналі "Діамантової ліги" розіграють по 16 комплектів нагород серед чоловіків та жінок у всіх легкоатлетичних дисциплінах серії.

За перемогу на фінальному етапі в Юджині кожен атлет отримав $30 000, а спортсмени, які посіли місця з 2 по 8, — від $12 000 до $1 000 залежно від місця.