Південна Корея платитиме по $490 соціально замкнутим підліткам, щоб ті виходили з дому
Фото: Unsplash

У Південній Кореї соціально замкнутим молодим людям віком від 9 до 24 років платитимуть по 650 000 вон ($490) на місяць, щоб ті виходили з дому, пише The Guardian.

Це частина програми, прийнятої Міністерством гендерної рівності та сім'ї. Програма покриватиме витрати на проживання, освіту, підтримку здоровʼя й консультації щодо працевлаштування.

Ці заходи від уряду спрямовані на посилення державної підтримки, "щоб дати можливість усамітненій молоді відновити своє повсякденне життя та реінтегруватися в суспільство", йдеться в заяві Міністерства.

Серед інших видів підтримки від уряду — оплата корекції зовнішнього вигляду, включно зі шрамами, "яких підлітки можуть соромитися", а також допомога зі шкільним і спортивним приладдям.

Зазначається, що молодь стає замкнутою, щоб справитися з невдачами в особистому житті.

Крім того, у такий спосіб хочуть підвищити рівень народжуваності в країні, адже у 2023 році Південна Корея стала єдиною державою у світі з коефіцієнтом народжуваності нижчим за одиницю. Це значить, що на одну жінку в середньому народжується 0,78 дитини.

Багато причин, через які жінки вирішують не мати дітей, є економічними: висока вартість виховання дітей, економічний спад, обмежені перспективи працевлаштування та зростання вартості житла.

Близько 350 000 людей віком від 19 до 39 років у Південній Кореї вважаються "самотніми" або "ізольованими" — приблизно 3% цієї вікової групи — за даними Корейського інституту охорони здоров’я та соціальних справ.