Залитий фарбою мурал Бенксі закрили дерев’яними дошками та пластиком
Фото: Леон Ніл/Getty

Стінопис Бенксі, який зображений на будівлі у Лондоні, закрив дерев’яними дошками та пластиком власник житлового будинку. Про це повідомляє The Guardian.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Твір мистецтва з’явився на стіні житлового будинку на Горнсі-роуд, Фінсбері-парк, 18 березня і незабаром був забризканий білою фарбою.

Мурал містить яскраво-зелену фарбу, нанесену на будівлю за зрізаним деревом, створюючи враження його листя. Поруч розміщений трафарет людини, яка тримає напірний шланг.

Представник ради Іслінгтона повідомив, що витвір мистецтва Бенксі привернув увагу величезних натовпів і існує велика потреба захистити мистецтво та місцевих жителів від впливу кількості відвідувачів. Але пластик і дошки поставив власник будівлі, а не влада.

Проте речник додав, що навколо ділянки на Горнсі-роуд встановлюють огорожу з пластиковими панелями, щоб "забезпечити чіткий огляд".

"Ми встановлюємо огорожу, яка матиме прозорі пластикові панелі для захисту творів мистецтва та забезпечення чіткого огляду", – повідомив представник ради Іслінгтона.

Ґюлей Полат, яка приїхала з Німеччини, щоб побачити фреску, обурена. Адже, за словами Полат, тепер видно лише пластик і дошки.

"Здається, ми у в'язниці. Я думаю, що Бенксі не хоче, щоб його вуличне мистецтво було у в'язниці", – зазначила жінка.