Запустили чатбот з інструкціями, як отримати безоплатні медичні послуги для вагітних жінок
Фото: Мінцифри

Для вагітних жінок в Україні створили спеціалізований сервіс "Буду мамою". Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Це спеціалізований сервіс для вагітних, розроблений на основі відкритих даних. Він містить покроковий алгоритм, як отримати безоплатний супровід вагітності, медичну допомогу під час пологів і неонатальні послуги.

Чатбот доступний у Telegram і Viber. Жінка має вказати тиждень вагітності в застосунку, а бот надасть перелік необхідних обстежень і вкаже найближчі пологові будинки й жіночі консультації, де ці послуги надають безоплатно.

Крім того, чатбот містить пам’ятки, які допоможуть захистити права пацієнток на безоплатні медичні послуги, перелік "червоних прапорців" — симптомів, які вказують на необхідність термінового звернення до лікаря, поради, як зібратися в пологовий будинок тощо.

Чатбот "Буду мамою" розробили на основі відкритих даних Національної служби здоров’я в межах конкурсу Open Data Services Support. Цей проєкт спільно реалізували ГО "Ліки контроль" та благодійний фонд "280 днів".