Запустили чатбот з інструкціями, як отримати безоплатні медичні послуги для вагітних жінок
Фото: Мінцифри

Для вагітних жінок в Україні створили спеціалізований сервіс "Буду мамою". Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації.

Це спеціалізований сервіс для вагітних, розроблений на основі відкритих даних. Він містить покроковий алгоритм, як отримати безоплатний супровід вагітності, медичну допомогу під час пологів і неонатальні послуги.

Чатбот доступний у Telegram і Viber. Жінка має вказати тиждень вагітності в застосунку, а бот надасть перелік необхідних обстежень і вкаже найближчі пологові будинки й жіночі консультації, де ці послуги надають безоплатно.

Крім того, чатбот містить пам’ятки, які допоможуть захистити права пацієнток на безоплатні медичні послуги, перелік "червоних прапорців" — симптомів, які вказують на необхідність термінового звернення до лікаря, поради, як зібратися в пологовий будинок тощо.

Чатбот "Буду мамою" розробили на основі відкритих даних Національної служби здоров’я в межах конкурсу Open Data Services Support. Цей проєкт спільно реалізували ГО "Ліки контроль" та благодійний фонд "280 днів".