Зупинку громадського транспорту в Польщі повністю вкриють зеленню: фото
Фото: Mad White

Архітектурна студія Bułat Architekci збудує новий дах на зупинці громадського транспорту в Познані на перехресті Юніково. Стіни зупинки будуть плавно переходити у дах, що забезпечить захист від дощу. Територію зупинки озеленять, а на стінах будівлі будуть в’юнкі рослини. Про це повідомляє Mad White.

Фото: Mad White
Фото: Mad White

Роботи над зупинкою розпочались наприкінці березня. Архітектори демонтують обшивку навісу з напівпрозорих полікарбонатних панелей та покриття даху. Сталева конструкція наявних навісів буде збережена – її очистять і захистять від корозії, а в разі виявлення пошкоджень окремі елементи конструкції замінять на нові.

Фото: Mad White
Фото: Mad White
Фото: Mad White
Фото: Mad White

Також буде замінено водостічну систему та освітлювальну арматуру всередині козирків. Після цього буде встановлено нове дахове покриття з трапецієподібного листового металу та покриття бічних стін з алюмінієвих жалюзів, що забезпечить краще освітлення платформ автобусних зупинок.

Фото: Mad White
Фото: Mad White

"З внутрішньої сторони на трамвайних та автобусних платформах буде встановлено додаткове прозоре покриття, яке захистить пасажирів від вітру та дощу. Ззовні зроблять "зелені стіни" на основі вічнозелених видів рослин і швидкозростаючих виноградних лоз. Лози будуть натягнуті на алюмінієві рейки і дроти з нержавіючої сталі", – зазначають архітектори Bułat Architekci.

Комплекс поєднає трамвайну та автобусну зупинки. Проте вертикальне озеленення передбачене лише у частині для трамваїв.