Зірки фільму "Барбі" не прийшли на прем'єру в Берліні – вони доєдналися до страйку акторів
Фото: Reuters

Марго Роббі та Раян Гослінг не відвідали прем’єру кінофільму "Барбі" у Берліні. Вони підтримують страйк акторів, який раніше розпочався у Голлівуді, повідомляє DW.

Прем'єра відбулася в театрі Berlinale Palast. Зокрема, пресконференції після показу не було.

Водночас член правління Федеральної асоціації акторів Німеччини Ганс-Вернер Меєр заявив, що вони підтримують страйк. "Від нас вони отримують повну солідарність. У Німеччині теж є такі проблеми", — сказав він.

На прем’єрі фільму "Барбі" в Лондоні Роббі заявила, що "рішуче підтримує всі профспілки". Режисер Грета Гервіг сказала, що "дуже хоче, щоб вони залишалися сильними й виграли свою боротьбу".

Раніше повідомлялося, що голлівудські актори, зокрема Кілліан Мерфі, Метт Деймон та Емілі Блант, залишили прем'єру фільму Крістофера Нолана "Оппенгеймер" у Лондоні, щоб підтримати своїх колег на страйку акторів.

У кінотеатрах фільм "Барбі" вийде 21 липня. За сюжетом, Барбі та Кен залишають ляльковий світ, щоб потрапити у "реальне життя".

Американська профспілка SAG-AFTRA, яка об'єднує 160 000 кіно- й телевізійних акторів США, приєдналася до страйку Гільдії сценаристів, що триває з початку травня. Одночасний страйк акторів та сценаристів відбувається вперше за 63 роки.

Як і Гільдія сценаристів, акторська профспілка вимагає підвищення базових зарплат та відрахувань (residuals), а також запевнень, що робота акторів не буде замінена штучним інтелектом.