Троє зіркових акторів пішли з прем'єри "Оппенгеймера", щоб підтримати страйк акторів
Фото: Variety

Голлівудські актори, зокрема Кілліан Мерфі, Метт Деймон та Емілі Блант залишили прем'єру фільму Крістофера Нолана "Оппенгеймер" у Лондоні, щоб підтримати своїх колег на страйку акторів. Про це повідомляє BBC.

Режисер Нолан сказав глядачам перед показом фільму, що "на жаль, вони пішли, щоб написати свої пікетні плакати".

Видання The Deadline зазначає, що після прем'єри знімальна команда фільму пішла на вечерю з деякими керівниками Universal. Однак частина акторів сиділи за окремим столом через правила SAG-AFTRA щодо прийняття студійної гостинності під час страйку.

Також на лондонській червоній доріжці Метт Деймон сказав, що голлівудські страйки будуть жорстокими для акторів і його власної продюсерської компанії, але додав: "Якщо наше керівництво каже, що угода несправедлива, тоді ми повинні триматися, поки не досягнемо угоди, яка буде справедливою для акторів".

Фільм Нолана "Оппенгеймер" — це біографічний трилер про Дж. Роберта Оппенгеймера, фізика-теоретика, який розробив першу ядерну зброю в рамках Мангеттенського проєкту. 

Американська профспілка SAG-AFTRA, яка об'єднує 160 000 кіно- й телевізійних акторів США, приєдналася до страйку Гільдії сценаристів, що триває з початку травня. Одночасний страйк акторів та сценаристів відбувається вперше за 63 роки.

Як і Гільдія сценаристів, акторська профспілка вимагає підвищення базових зарплат та відрахувань (residuals), а також запевнень, що робота акторів не буде замінена штучним інтелектом.