Одеському художньому музею можуть видати нове приміщення. Відповідну згоду уже надав Національний банк України, пише LB.ua, що має офіційний лист від НБУ.

Йдеться про будівлю Російсько-Азіатського банку 1911 року, що є пам’яткою архітектури.

Читайте також: Що буде з Одеським художнім музеєм після Ройтбурда?

Джерело: LB.ua

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Джерело: LB.ua

Частину цього приміщення площею у 6,5 тис кв.м. Кабмін передав у розпорядження Міністерства юстиції. 

І саме цю частину, яка зараз не використовується, НБУ пропонує передати в оренду музею. Інша частина будівлі (3.5 тис. кв.м.) залишиться у розпорядженні НБУ.

Залишилося, щоб рішення підтримав Мін’юст.

І тоді музей зможе використовувати приміщення для зберігання та експонування творів.

Попередній директор музею Олександр Ройтбурд неодноразово говорив про проблему з нестачею площі для зберігання колекції та експозицій. Він вів активні перемовини щодо можливості територіального розширення музею з місцевою владою.

  • У серпні Одеська обласна державна адміністрація (ОДА), у відомстві якої зараз перебуваємузей, звернулася до Міністерства культури і попросила посприяти отриманню ОХМ статусу національного.
  • 27 серпня надійшла відповідь: "Мінкульт не бачить підстав для надання статусу музею".
  • Друзі Ройтбурда і шанувальники музею писали гнівні пости, але найбільш резонансною стала заява в Facebook головної редакторки видання LB Соні Кошкіної:
  • "Отримання ОХМ статусу національного було мрією Олександра Ройтбурда. (...) У дні прощання з Сашком міністр Олександр Ткаченко говорив, що питання музею, звичайно ж, буде вирішене. (...) Але навіщо щось робити, якщо можна нічого не робити?", – написала Кошкіна.
  • Мінкульт відреагував практично миттєво. 1 вересня на офіційній сторінці відомства з'явився відповідь: "Одеський художній музей отримає статус національного до кінця 2021 року".