Одеський худмузей може отримати нове приміщення, про що часто просив Ройтбурд

Одеському художньому музею можуть видати нове приміщення. Відповідну згоду уже надав Національний банк України, пише LB.ua, що має офіційний лист від НБУ.

Йдеться про будівлю Російсько-Азіатського банку 1911 року, що є пам’яткою архітектури.

Читайте також: Що буде з Одеським художнім музеєм після Ройтбурда?

Одеський худмузей може отримати нове приміщення, про що часто просив Ройтбурд
Джерело: LB.ua

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Одеський худмузей може отримати нове приміщення, про що часто просив Ройтбурд
Джерело: LB.ua

Частину цього приміщення площею у 6,5 тис кв.м. Кабмін передав у розпорядження Міністерства юстиції. 

І саме цю частину, яка зараз не використовується, НБУ пропонує передати в оренду музею. Інша частина будівлі (3.5 тис. кв.м.) залишиться у розпорядженні НБУ.

Залишилося, щоб рішення підтримав Мін’юст.

І тоді музей зможе використовувати приміщення для зберігання та експонування творів.

Попередній директор музею Олександр Ройтбурд неодноразово говорив про проблему з нестачею площі для зберігання колекції та експозицій. Він вів активні перемовини щодо можливості територіального розширення музею з місцевою владою.

  • У серпні Одеська обласна державна адміністрація (ОДА), у відомстві якої зараз перебуваємузей, звернулася до Міністерства культури і попросила посприяти отриманню ОХМ статусу національного.
  • 27 серпня надійшла відповідь: "Мінкульт не бачить підстав для надання статусу музею".
  • Друзі Ройтбурда і шанувальники музею писали гнівні пости, але найбільш резонансною стала заява в Facebook головної редакторки видання LB Соні Кошкіної:
  • "Отримання ОХМ статусу національного було мрією Олександра Ройтбурда. (...) У дні прощання з Сашком міністр Олександр Ткаченко говорив, що питання музею, звичайно ж, буде вирішене. (...) Але навіщо щось робити, якщо можна нічого не робити?", – написала Кошкіна.
  • Мінкульт відреагував практично миттєво. 1 вересня на офіційній сторінці відомства з'явився відповідь: "Одеський художній музей отримає статус національного до кінця 2021 року".