Фото: depositphotos.com

Вишуканий делікатес можна легко приготувати просто зі слив. Про користь слив знає, мабуть, кожний. Ці фрукти містять багато вітаміну С, саме тому настільки корисні для імунітету. Сушені сливи багаті на фосфор і калій. Чорнослив забезпечує покращення роботи та профілактику захворювань шлунково-кишкового тракту. Пропонуємо рецепт пряних слив з італійськими травами в олії.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Рецепт сушених слив в домашніх умовах

Інгредієнти

  • сливи – 3 кг
  • 1 ст. л. дрібної солі
  • 1 ст. л. солі грубого помелу
  • цукор – 3 ст. л.
  • італійські трави – 2 ст. л.
  • 350-400 мл соняшникової або оливкової олії

Приготування

  1. Для сушіння краще відібрати неперестиглі сливи. Не занадто м’які та не зелені.
  2. Сливи помити, обсушити та порізати навпіл, вийнявши кісточку.
  3. Половинки слив викласти у форму від сушки.
  4. Сіль перемішати разом з цукром.
  5. Щільно викладені сливи акуратно посипати сумішшю солі та цукру.
  6. Далі обережно посипати сливи італійськими травами. Слід використовувати саме італійські трави. Прованські трави надають сливам специфічного аромату, проте якщо ви любите такі спеції, то можна використати їх для цього рецепту.
  7. Таким чином заповнити усі форми сушки. Сливи також можна нарізати й четвертинками.
  8. Сушити сливи у сушарці необхідно протягом 5-8 годин. Час від часу треба перевіряти стан слив. Вони мають бути пружними, але без вологи. Можна сушити й в духовці, за температури 90 градусів приблизно 6 годин.
  9. Перекласти сушені сливи у стерилізовані банки. Банки стерилізуються завчасно у духовці за температури 120 градусів протягом 10 хвилин.
  10. Сливи у банках залити підігрітою до 60-70 градусів соняшниковою або оливковою олією. В жодному разі не можна кип’ятити олію.

Закрити банки стерилізованими кришками й залишити до повного охолодження. Такі пряні сливи – смачний делікатес до святкового столу.