Кадр із серіалу "Гострі картузи"

Стримінгова компанія Netflix зніматиме повнометражний фільм за сюжетом серіалу "Гострі картузи". Про це повідомили на сторінці платформи в соцмережі X. 

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Над створенням фільму працюватимуть сценарист Стівен Найт та режисер кількох епізодів першого сезону серіалу Том Гарпер. Головну роль зіграє ірландський актор Кілліан Мерфі, який вже виконував роль Томаса Шелбі у серіальній версії "Гострих картузів". 

"Схоже, Томмі Шелбі ще не закінчив зі мною… Дуже приємно знову співпрацювати зі Стівеном Найтом і Томом Гарпером у фільмі "Гострі картузи". Це для фанатів", — процитували Кілліана Мерфі у Netflix. 

Фото: Netflix / X

Про возз’єднання команди повідомив і Том Харпер, пише видання Variety

"Коли я вперше став режисером "Гострих картузів" понад 10 років тому, ми не знали, яким буде серіал. Але ми знали, що в алхімії акторського складу та сценарію було щось таке, що здавалося вибуховим. Серіал "Гострі картузи" завжди був історією про сім’ю, тому неймовірно цікаво возз’єднатися зі Стівом і Кілліаном, щоб показати цей фільм глядачам зі всього світу на Netflix". 

Зазначається, що над продовженням саги працював творець серіалу Стівен Найт. Він буде співпродюсером стрічки разом із Кілліаном Мерфі, Керін Мандабах і Гі Гіллі. Виконавчими продюсерами фільму стануть Том Гарпер, Девід Коссе, Джеймі Глейзбрук, Ендрю Воррен і Девід Мейсон. 

Фільм буде створено спільно з BBC Film, виробництво планують розпочати у 2024 році. Наразі подробиці про акторський склад та сюжет невідомі, втім раніше Стівен Найт повідомляв, що події розгортатимуться на війні. 

Нагадаємо, що "Гострі картузи" — це британський гангстерський серіал про Бірмінгем 1920-х років та життя родини Шелбі. За сюжетом, у місто повертаються троє членів банди "Гострі картузи" — брати Артур, Джон і Томас Шелбі. Вони ведуть свої справи у Бірмінгемі, допоки в місті не з’являється новий начальник поліції. 

Фото: EPA

Серіал виходив із 2013 по 2022 рік. У 2018-му його нагородили премією BAFTA за найкращий драматичний серіал. А в 2024 році актор Кілліан Мерфі отримав премію "Оскар" як найкращий актор за роль у фільмі "Опенгеймер" Крістофера Нолана.