Кілліан Мерфі підтвердив участь у зйомках фільму від Netflix за серіалом "Гострі картузи"
Кадр із серіалу "Гострі картузи"

Стримінгова компанія Netflix зніматиме повнометражний фільм за сюжетом серіалу "Гострі картузи". Про це повідомили на сторінці платформи в соцмережі X. 

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Над створенням фільму працюватимуть сценарист Стівен Найт та режисер кількох епізодів першого сезону серіалу Том Гарпер. Головну роль зіграє ірландський актор Кілліан Мерфі, який вже виконував роль Томаса Шелбі у серіальній версії "Гострих картузів". 

"Схоже, Томмі Шелбі ще не закінчив зі мною… Дуже приємно знову співпрацювати зі Стівеном Найтом і Томом Гарпером у фільмі "Гострі картузи". Це для фанатів", — процитували Кілліана Мерфі у Netflix. 

Netflix зніматиме повнометражний фільм Гострі картузи із Кілліаном Мерфі
Фото: Netflix / X

Про возз’єднання команди повідомив і Том Харпер, пише видання Variety

"Коли я вперше став режисером "Гострих картузів" понад 10 років тому, ми не знали, яким буде серіал. Але ми знали, що в алхімії акторського складу та сценарію було щось таке, що здавалося вибуховим. Серіал "Гострі картузи" завжди був історією про сім’ю, тому неймовірно цікаво возз’єднатися зі Стівом і Кілліаном, щоб показати цей фільм глядачам зі всього світу на Netflix". 

Зазначається, що над продовженням саги працював творець серіалу Стівен Найт. Він буде співпродюсером стрічки разом із Кілліаном Мерфі, Керін Мандабах і Гі Гіллі. Виконавчими продюсерами фільму стануть Том Гарпер, Девід Коссе, Джеймі Глейзбрук, Ендрю Воррен і Девід Мейсон. 

Фільм буде створено спільно з BBC Film, виробництво планують розпочати у 2024 році. Наразі подробиці про акторський склад та сюжет невідомі, втім раніше Стівен Найт повідомляв, що події розгортатимуться на війні. 

Нагадаємо, що "Гострі картузи" — це британський гангстерський серіал про Бірмінгем 1920-х років та життя родини Шелбі. За сюжетом, у місто повертаються троє членів банди "Гострі картузи" — брати Артур, Джон і Томас Шелбі. Вони ведуть свої справи у Бірмінгемі, допоки в місті не з’являється новий начальник поліції. 

Кілліан Мерфі на нагородженні премії Оскар за найкращого актора у фільмі Опенгеймер
Фото: EPA

Серіал виходив із 2013 по 2022 рік. У 2018-му його нагородили премією BAFTA за найкращий драматичний серіал. А в 2024 році актор Кілліан Мерфі отримав премію "Оскар" як найкращий актор за роль у фільмі "Опенгеймер" Крістофера Нолана.