4-місячний Марк отримав від благодійників з Італії ліки, що врятують йому життя

4-місячний хлопчик з Тернопільщини, якому діагностували найважчу форму спінальної м'язової атрофії, отримав у подарунок від благодійників з Італії дорогі ліки.

Про це родичі Марка повідомили на фейсбук-сторінці.

Вартість уколу – понад 2 млн доларів. Родині вдалося отримати благодійним збором 2,6 млн гривень. І 9 липня вони дізналися про такий коштовний подарунок сину.

"Нарешті ми можемо сказати такі слова, про які наші сім’я мріяла кожного дня. Нам просто не віриться, але це дійсно так! Збір закрито! Хочемо повідомити, що 09.07.2021 на святкування своїх 4-х місяців Марк отримав найдорожчий подарунок в його житті, укол Zolgensma, від країни Італія. Наша сім’я безмежно вдячна всім, хто не пройшов повз у цій нелегкій боротьбі зі СМА, хто відгукнувся і допоміг, хто разом з нами молився і Бог почув всі наші молитви", – написали родичі Марка.

Хлопчик народився 9 березня. Перші симптоми з’явилися через 26 днів після народження. 14 квітня батьки хлопчика почули страшний діагноз – СМА.

Спінально-м’язова атрофія – рідкісне нервово-м'язове захворювання, що супроводжується втратою мотонейронів та прогресуючою атрофією м'язів, що призводить до ранньої смерті.

У травні вдалося зібрати необхідну суму для порятунку від цієї хвороби маленькому Дімі Свічинському.