Арестович назвав ЛГБТ людьми з відхиленнями. КиївПрайд вимагає його звільнення з посади
Фото: Facebook-сторінка Олексія Арестовича

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович виразив своє ставлення до представників ЛГБТ. Назвав їх "людьми з девіацією, тобто з відхиленням від норми поведінки".

Про це він заявив в етері школи "Апейрон" 19 червня, відповідаючи на запитання про своє ставлення до ЛГБТ спільноти.

Згодом Арестович додав, що він точно проти переслідування представників ЛГБТ та вважає, що в кожному передусім слід бачити людину: "Тож до ЛГБТ я ставлюся нормально, а от до пропаганди ЛГБТ – жорстоко. Бо це пропаганда девіації, відхилення від норми, яке має конкретні негативні наслідки для суспільства. Я рішучий противник. До представників ЛГБТ я ставлюся зі співчуттям".

На заявку відреагувала ЛГБТ-організація "КиївПрайд" у своїх соцмережах.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений KYIVPRIDE (@kyivpride)

"Це ми до вас ставимося зі співчуттям, бо бути гомофобним "рускім міром" в Україні – ось це і є девіація і відхиленням від норми. Ми проти псевдонаукової пропаганди Арестовича", – пишуть представники спільноти на офіційній сторінці в Instagram.

Вони також закликали Володимира Зеленського та Офіс Президента звільнити Арестовича з посади радника. На їхню думку, подібна риторика від представників влади неприпустима, якщо Україна хоче стати членом ЄС.

  • Вчора, 20 червня, Верховна Рада ратифікувала Стамбульську конвенцію. Законопроєкт підтримали 259 депутатів. Проти виступили лише 8. Що таке Стамбульська конвенція та чому вона важлива – читайте за посиланням.