Авторці репортажу про відмову у захисті дисертації дозволили зробити це в іншому виші

Львівській журналістці Олесі Яремчук, чий репортаж про спроби захистити дисертацію викликав резонанс, Міністерство освіти дозволить захиститися в іншому виші.

Про це розповіла сама журналістка на своїй фейсбук-сторінці.

15 квітня вона опублікувала репортаж, в якому розповіла, що дисертацію, над якою працювала вісім років, не допустили до захисту через те, що вона відмовилася платити хабар, який, за її словами, від неї вимагала спеціалізована вчена рада. Утім, в тексті вона не вказувала назви вишу та прізвищ людей, з якими вела переговори.

Читайте також: Ілля Кива – без п'яти хвилин кандидат наук. Припиніть нарешті цей цирк

За словами Олесі, 29 квітня до неї зателефонував міністр освіти Сергій Шкарлет та повідомив, що МОН перевірить експертну раду, яка мала допустити журналістку до захисту дисертації та дозволить їй захиститись в іншій раді.

"Щойно завершила розмову з міністром освіти та науки. Він повідомив, що мою "справу" вже розслідують. Він сам розмовляв з головою вченої ради, де я пробувала захиститись. Раду перевірятимуть. Мені ж міністерство готове надати можливість захиститись в іншій раді, попри те, що я "пропустила дедлайн" подання оголошення", – розповіла Олеся Яремчук.