BBC Україна оголосили Книгу року 2022. Переміг трилер про патологоанатома
Фото: Facebook видавництва "Віхола"

Роман "Танці з кістками. Медичний трилер" (Віхола) Андрія Сем'янківа (MED Goblin) став Книгою року BBC-2022. Про це повідомляє BBC News Україна.

"Книжка Андрія Сем'янківа виконує одну з найголовніших місій літератури – розважати. Такого захопливого сюжету в українській літературі не було давно. "Танці з кістками" має всі шанси стати бестселером не лише в Україні, а й за її межами, щойно її перекладуть іншими мовами. Це Breaking Bad по-українськи", – стверджує редакторка BBC News Україна  та член журі премії Книга року BBC Марта Шокало.

Нині автор роману Андрій Сем'янків перебуває на фронті.

"Мені бракує слів. Це як з паралельного світу якась новина вклинилася. Не віриться. Я тільки можу подякувати людям, яким було цікаво, які ризикнули почитати дебютанта в художній літературі", – прокоментував він свою перемогу журналістам BBC.

У номінації Дитяча книга року BBC переміг Андрій Бачинський з книгою "Примари Чорної діброви" (ВСЛ), а найкращою есеїстикою стала книга "Дикий Захід Східної Європи" (Віват) Павла Казаріна

"Взагалі я планував у цьому році їздити з презентаціями "Дикого Заходу", я планував зустрічатися з читачами у різних містах. Але ми встигли провести лише одну презентацію за два з половиною тижні до початку війни в Маріуполі. І, можливо, це той самий символізм, якого я не прагнув, але, на жаль, він стався", – розповів BBC Павло Казарін, який нині також перебуває на фронті.

Переможці у кожній номінації отримають 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті. Видавці книжок-переможців зможуть використовувати логотипи Книги року BBC у наступних виданнях.

Читайте також: "Бетмен" та "Дивні дива". Найпопулярніші фільми та серіали 2022 року за версією IMDb