Грошова допомога українським родинам від ЮНІСЕФ та Мінсоцполітики: хто отримає і скільки
Фото КГГАЗ

ЮНІСЕФ разом із Мінсоцполітики починають програму грошової допомоги для родин із дітьми, які постраждали через війну й потребують фінансової підтримки.

Допомогу зможуть отримати родини:

  1. які мають трьох і більше неповнолітніх дітей, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років;
  2. сім’ї з двома або більше дітьми, де одна дитина чи більше мають інвалідність.

Виплата становить 2220 грн для кожного члена сім’ї на місяць, але не більше як для п’ятьох людей. Виплату даватимуть одноразово на три місяці, тобто суму за три місяці одним платежем.

Ця виплата буде додатковою до виплат, які проводять за держпрограмами, зокрема додатково до виплати внутрішньо переміщеним особам на проживання.

Подати заявку на отримання допомоги можна на сайті: register.unicef.org. Якщо виникнуть питання, звертайтеся на гарячу лінію "Спільно" за номером: 0 800 600 017 (безоплатно, працює щодня з 08:00 до 22:00).

На сайті необхідно заповнити анкету та перевірити коректність внесених даних. Потрібно надати інформацію про всіх членів родини та банківський рахунок, на який здійснюватиметься виплата.

Переказ має надійти за чотири тижні після подання заявки.

Фахівці ЮНІСЕФ і партнери розглянуть кожну заявку й перевірять достовірність інформації та відповідність усім критеріям. Учасникам програми надійде СМС про ухвалене рішення.

Також ЮНІСЕФ розглядає можливість розширити програму на інші категорії.