Це рекорд світу. Вісьмом українським силачам вдалося перетягнути "Мрію" на понад 4 метри

Восьмеро українських стронгменів встановили національний і світовий рекорд – вони протягнули на понад чотири метри найбільший у світі літак АН-225 "Мрія", повідомили у пресслужбі Федерації Стронгменів України.

Вага "Мрії" – 330 000 кг. Дистанція – 4 м і 30 см. Стронгмени впоралися за 1 хвилину 13 секунд, розповіли партнери спільного з Федерацією стронгмену України проєкту.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин

У встановленні рекорду на аеродромі "Антонов" у Гостомелі на Київщині взяли участь: Богдан Ксенчук, Сергій Пономарьов, Денис Бережник, Денис Дубровський, Володимир Рекша, Віталій Герасимов, Сергій Конюшок, Олександр Лашин.

Це рекорд світу. Вісьмом українським силачам вдалося перетягнути "Мрію" на понад 4 метри
Джерело: Суспільне

"Я вражений, майже 5 метрів протягнули, тому це солідно. Не завжди вдається зрушити літак використовуючи двигуни відразу, доводиться давати відчутну тягу для зрушення, але хлопці виявилися значно сильніші ніж наші двигуни", – розповів Дмитро Антонов, командир екіпажу літака "Мрія", пише Суспільне.

За словами спортсменів, рекорд приурочили до 30-річчя незалежності України.

"Літак "Мрія" – це символ сучасної України. Таким символом є і наші стронгмени-богатирі. І я відчуваю велику відповідальність і велику честь, те що приймаю участь у такі й чудовій компанії. Ми будемо по справжньому віддавати всі свої сили на честь тридцятиріччя нашої держави", – розповів Сергій Конюшок.

За словами Дениса Бережника, підготовка до перетягування "Мрії" виявилася важчою, аніж змагання "Найсильніша людина України".

"Я дуже переживаю за цей рекорд. Я дуже задоволений, що мені запропонували бути учасником і маю можливість сюди приїхати. Після змагань "Найсильніша людина України" я відійшов на наступний день. А після вчорашнього тренування набагато важче, працюють повністю усі м’язи, включаються мікром’язи", – подівся Бережник.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин