З життя пішла володарка Оскару Клоріс Лічман. Акторці було 94 роки

Померла акторка Клоріс Лічман, володарка Оскара за роль самотньої домогосподарки в "Останньому кіносеансі".

Про це повідомляє AP.

Лічман було 94 роки. Відомо, що акторка померла уві сні від природних причин в своєму будинку в Енсінітас, Каліфорнія. З нею була її дочка Діна Інглунд.

За свою тривалу кар’єру Лічман зіграла у фільмах "Лессі" – маму Тіммі. Вона зіграла прикордонну повію в "Буч Кессіді і Санденс Кід". Лічман мала роль і у фільмі "Молодий Франкенштейн".

Читайте також: Помер Альберто Грімальді – продюсер фільмів "Банди Нью-Йорка" і "Останнє танго в Парижі"

Вона починала з ролі Міс Чикаго в конкурсі "Міс Америка" і охоче брала на себе негласні ролі на екрані. 

"В принципі, мені все одно, як я виглядаю, некрасиво чи красиво. Я не думаю, що краса в цьому полягає. В один прекрасний день кожен з нас потворний або гарний", – розповідала Лічман в інтерв'ю у 1973 році. 

У 1950-ті роки Лічман зайнялася телесеріалами в прямому ефірі, демонструючи свою універсальність, в тому числі в ролях, які представляли стандарти кастингу тієї епохи. У 1955 році вона дебютувала в кіно в сазі про Міккі Спіллейна "Поцілуй мене смертельно". За нею пішла драма Рода Серлінга "The Rack" і сезон серіалу "Lassie". Найяскравішою її роллю стала Філліс Ліндстрем в "Шоу Мері Тайлер Мур". Героїня настільки її зацікавила, що Лічман знялася у власному додатковому серіалі "Філліс", який транслювався на CBS з 1975 по 1977 рік.