Картину українського художника продали за 20 000 євро на аукціоні в Парижі: фото
Володимир Манжос "Ігри Сонця-Бога", 2023 рік. Фото: Waone.net

Аукціонний дім Christie's в Парижі продав картину "Ігри Сонця-Бога" українського художника Володимира (Waone) Манжоса за – 20 160 євро. 19 жовтня у межах 20/21 CENTURY ART — Day Sale завершилися торги. Про це повідомили на сайті аукціону.

Картину художник створив ще у 2023 році. На ній зображено: людиноподібна істота, яка біжить в колі зі своїх рук; людину, що тримає книгу, і Сонця-Бога, який стоїть перед книгою. В описі до лота вказали, що картина створена за підтримки режисера, автора серіалу "Твін Пікс" Девіда Лінча.

Отримані кошти від продажу передадуть благодійному фонду L'Imprimerie d'Art de Montparnasse, який підтримує художню майстерню на Монпарнасі, де раніше творили Пікассо та Матісс.

Володимир Манжос народився 1981 року під Києвом. У 2004 році разом з Олексієм Бордусовим заснував художній дует Interesni Kazki. Митці працювали разом 12 років, у 2016 дует розпався.

Waone – художник-мураліст. Він працює за напрямками графіки та скульптури, пише картини в жанрі сюрреалізму.

  • Український художник Waone Interesni Kazki прикрасив вітрини магазину бренду Hermes у міжнародному аеропорту Кансай у місті Осака, Японія.