Особисті дані Меган Маркл збирав найманий детектив. Деякі – незаконно

Дані Меган Маркл на початку її стосунків з принцом Гаррі збирав найманий приватний детектив для редакції таблоїду Sun.

Про це розповів сам найнятий американський детектив Деніел Генк для BBC.

Генк каже, що вирішив поділитися, аби очистити совість і що шкодує про скоєне. На це його наштовхнуло скандальне інтерв’ю Меган і Гаррі Опрі Вінфрі.

Читайте також: Принц Гаррі про дружину: Боявся, що історія принцеси Діани повториться з Меган

З інформації, яку дістав незаконними методами детектив, номер соціального страхування Маркл.

Але редакція Sun (News Group Newspapers) запевняє, що методи були законними.

BBC зазначає, що у США ліцензованим приватним слідчим дозволений доступ до баз даних особистої інформації, що міститься в певних документах, наприклад, рішеннях суду. Але передача таких відомостей журналістам – незаконна.

BBC ознайомився зі звітом детектива для таблоїда. У ньому зазначений номер телефону Маркл, адреси проживання та номер соціального страхування. У звіт також увійшла інформація про членів її сімʼї, в тому числі про її колишнього чоловіка і ексбойфренда.

Представник подружжя Сассекських вважає, що ця новина повинна змусити медіаіндустрію переглянути свої правила роботи.

  • Британський принц і американська акторка Маркл одружилися в травні 2018 року. Через рік у них народився хлопчик – Арчі Гаррісон Маунтбаттен-Віндзор.
  • ЗМІ пильно стежили за життям герцога і герцогині і їхніми відносинами з іншими членами королівської сім'ї. Тоді подружжя вирішило переїхати з Букінгемського палацу.
  • 13 січня 2020-го королева Великобританії Єлизавета II підтримала рішення принца Гаррі і Маркл відмовитися від королівських привілеїв і почати фінансово незалежне життя.
  • 31 березня вони офіційно склали з себе обов'язки старших членів королівської сім'ї. Зараз Гаррі і Меган з сином Арчі живуть в Лос-Анджелесі.