"Мене ґвалтували, поки син плакав у котельні". Історія жінки, яка стала жертвою росіян
Ілюстративне фото: depositphotos.com

Тиждень тому генпрокурорка Ірина Венедіктова оголосила про початок першого офіційного розслідування за підозрою, висунутою російському окупанту за зґвалтування. Це трапилося в одному із сіл Броварського району на Київщині. Росіяни застрелили чоловіка потерпілої і, поки її маленький син ховався в будинку, вони ґвалтували його матір.

33-річна потерпіла погодилася розповісти про те, що трапилося, британському виданню The Times. Вона представилася Наталією, чоловіка назвала Андрієм, а сина Олексієм (імена несправжні). LIGA.Life публікує короткий переказ цієї жахливої історії.

8 березня сім'я Наталії дізналася, що до села, де розташований їхній дім, який чоловік Наталії побудував власноруч, зайшли росіяни. Подружжя вивісило на ворота біле простирадло, щоб показати, що тут мирні мешканці.

9 березня зранку вони почули біля свого будинку одиночний постріл, яким, як з'ясувалося згодом, вбили їхнього собаку. Росіяни почали ломитися на подвір'я.

Подружжя вийшло у двір із піднятими руками. Перед ними була група окупантів, один тримав гвинтівку, направлену на тіло пса.

"Вони сказали, що не знали, що тут є люди, що не хочуть нічого поганого. І розповідали вже відому казку, "ми думали, що йдемо на навчання, ми не знали, що нас відправлять на війну", – розповіла Наталія.

Група росіян були напідпитку, пригадує жінка. Їхній командир, який представився Михайлом Романовим, сказав Наталії, що якби не війна – у них обов'язково був би роман.

"Я попросила їх піти, бо мій син злякався, йому лише чотири роки. Я сказала їм: Ви можете піти, ви перевірили будинок і тепер просто лякаєте його", – пригадує жінка.

Тоді Романов побачив у машині її чоловіка камуфляжну куртку, розлютився і відкрив по ній вогонь. А потім погрожував підірвати й машину Наталії гранатою.

Потім розбив авто, врізавшись на автівці в дерево. Та все ж окупанти покинули двір.

Увечері 9 березня подружжя почуло шум біля воріт. Андрій вийшов перевірити, що відбувається. Двері до будинку не зачинив. Після цього Наталія почула одиночний постріл, звук брами, яку відчиняють, і кроків у будинку.

Це був Романов, який повернувся з іншим чоловіком років двадцяти, у чорній формі.

"Я закричала, "де мій чоловік??", потім визирнула та побачила його на землі біля воріт.

Молодший хлопець приставив пістолет до моєї голови і сказав: "Я застрелив твого чоловіка, тому що він нацист", – пригадує жінка.

Наталія гукнула сину, щоб той не виходив із укриття в котельні. Тоді Романов наказав їй мовчати і роздягнутися.

"Він сказав: "Тобі краще заткнутися, або я візьму твою дитину і покажу їй мізки її матері, розкидані у всьому будинку", – згадує жінка.

І після паузи продовжує: "Він сказав мені роздягнутися. Потім вони обидва ґвалтували мене один за одним. Їм було байдуже, що мій син плаче в котельні. Вони сказали мені заткнути його та повернутися. Весь час вони тримали пістолет біля моєї голови і знущалися з мене, кажучи: "Як ти думаєш, вона відсмокче? Вбити її чи залишити живою?".

Через деякий час вони пішли, але повернулися за 20 хвилин і все повторилося знову.

"Коли вони повернулися втретє, вони були настільки п'яні, що ледве стояли на ногах. Зрештою вони обоє заснули у кріслах. Я прокралася до котельні і сказала синові, що нам треба бігти дуже швидко, інакше нас застрелять", – пригадує жінка. Хлопчик мовчки пішов на двір за матір'ю.

"Поки я відчиняла ворота, мій син стояв поруч із тілом чоловіка, але було темно, і він не зрозумів, що це його тато.

Син сказав: "Нас застрелять так само, як цю людину тут?", – пригадує Наталія.

Зараз Наталія з Олексієм у Тернопільській області, куди вже евакуювалася сестра її покійного чоловіка з дітьми. Саме вона наполягла, аби жінка звернулася до поліції.

"Я розумію, що багато людей, які постраждали, мовчать, бо бояться. А багато людей ще й не вірять, що такі жахливі речі трапляються. Одна з жінок у групі в соцмережах, де я поділилася тим, що трапилося, написала: "Досить вигадувати історії", – розповідає Наталія.

Її ґвалтівника – Романова – знайшли у соцмережах, вона його впізнала. Виявилося, що росіянина звинувачують у численних нападах. Особи другого кривдника вона не знає.

Минулого тижня Наталії повідомили, що Романова вбили українські військові в Броварах, але вона не певна, чи це правда остаточно.

Вона так і не наважилася розповісти сину, що росіяни вбили його батька. Дитина розповідає іншим, що окупанти застрелили його улюбленого собаку.

А коли йдуть до магазину – Олексій просить купити булочку ще й для тата.

Тіло її чоловіка досі не знайдено, Наталія навіть не знає, чи зможуть його поховати, адже до села потрапити зараз складно і небезпечно.

24 квітня у них була би річниця весілля.

Жінка не знає, чи повернеться ще туди, адже спогади дуже важкі.

"Я не знаю, як з усім цим житиму, але я все одно розумію, що цей будинок для нас побудував мій чоловік. Я ніколи не зможу змусити себе продати його", – додає Наталія.