Олімпіада-2022: Український фігурист Шмуратко відмовився давати коментар російською мовою
Іван Шмуратко. Фото: EPA

Фігурист Іван Шмуратко після тренувань на олімпійській арені заявив російським ЗМІ, що в Пекіні готовий давати коментар або українською, або англійською мовою.

На запитання російських ЗМІ щодо рекомендацій, які були надані українським олімпійцям напередодні, спортсмен відповів: "Чому я говорю англійською? Усе, що я можу – це виконувати мою роботу тут", повідомляє Суспільне. Спорт.

Раніше повідомлялося, що напередодні стартів міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, мав зустріч з українськими олімпійцями, на яких були дані "рекомендації" щодо їхньої поведінки на Іграх у Пекіні.

Читайте також: Фігурне катання: усе, що треба знати про цей спорт та шанси України на Олімпіаді в Пекіні

"Вони не повинні стояти разом, коли стоять спортсмени з Росії зі стягом. Щоб вони не були разом", – цитує Гутцайта Суспільне.Спорт.

Іван Шмуратко – 20-річний фігурист, представник олімпійської збірної України у чоловічому одиночному катанні. Для Шмуратка Олімпіада-2022 – перша у кар'єрі. Він відібрався на Ігри у Пекіні, здобувши ліцензію на чемпіонаті світу.

Українські фігуристи на Іграх в Пекіні виступатимуть у чоловічому та жіночому одиночному катанні, у танцях на льоду та командному турнірі.

Змагання з фігурного катання розпочнуться 4 лютого.

У фігурному катанні українці можуть похизуватися двома нагородами. У 1994 році Оксана Баюл стала олімпійською чемпіонкою, через 12 років – у 2006 – пара Руслан Гончаров та Олена Грушина вибороли бронзову нагороду в танцях на льоду.

Проте у 1992 році ще одна золота медаль була на рахунку українця – Віктора Петренка, який став першим в одиночному катанні, хоча і в складі тодішньої "об’єднаної команди" колишніх країн СРСР.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин