Олімпійська форма от-кутюр. Соцмережі обговорюють одяг збірної Монголії – фото
Фото: Instagram @michelamazonka

Національна форма Монголії на майбутніх Олімпійських іграх у Парижі підкорила мережу, пише CNN.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Вишиті жилети, плісировані мантії та аксесуари, натхненні традиційним одягом, створені брендом Michel&Amazonka з Улан-Батора. Це виробник одягу от-кутюр і прет-а-порте, який "виражає суть монгольської традиції та культури" в тому, що бренд називає "сучасним світом". 

Його засновниці – сестри Чойгаалаа вже розробляли вбрання для національної збірної під час Олімпійських ігор у Пекіні (2022) та Токіо (2020).

У дизайні використовують національні кольори – синій, червоний та білий, а також різноманітні традиційні візерунки та мотиви. Наприклад, символ "Сойомбо", який є на прапорі країни. Також є мотиви, повʼязані з Парижем та Олімпійськими іграми, зокрема Ейфелева вежа та Олімпійський вогонь.

За даними Монгольського національного олімпійського комітету, на виготовлення кожного вбрання витратили в середньому 20 годин.

Національну форму олімпійської збірної представили у серії фото- та відеознімання, що нагадує рекламну кампанію люкс сегмента. Це не залишило байдужими користувачів соцмереж, особливо TikTok.

Автор відео, яке переглянули понад 2 млн користувачів, підписав: "Вони щойно виграли Олімпійські ігри ще до того, як вони почалися".

@ryanyipfashion

Mongolia won Best Dressed for sure | short video

♬ original sound – Ryan Yip

  • Літні Олімпійські ігри-2024 в Парижі розпочнуться 26 липня та триватимуть до 11 серпня.
  • 16 квітня у Греції відбулася церемонія запалення вогню для літньої Олімпіади в Парижі. Запалення олімпійського вогню ознаменувало початок його подорожі з Греції до Парижа, куди він прибуде 26 липня на церемонію відкриття ігор-2024.