Перше в Україні мандрівне радіо. Сергій Жадан з колегами запустили "Радіо Хартія"
Фото: Instagram @radiokhartia

Військовослужбовці 13 бригади Нацгвардії України "Хартія" Сергій Жадан, Алла Кошляк та Дмитро Третяк запустили "Радіо Хартія". Етери можна слухати в соцмережах радіо та на YouTube.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Про це йдеться на сторінках "Радіо Хартія" у Facebook та Instagram

"Перше в Україні мандрівне радіо. Про військо, яке захищає свою країну, і про країну, яка підтримує своє військо", – зазначено в описі сторінки радіо в Instagram.

Перший етер проєкту "Добрі новини з Дикого поля" ведучі провели в одному з двориків Харкова. Студією став автомобіль, який переміщатиметься в інші куточки України та прийматиме гостей.

Першими гостями етеру стали Ігор Леськів, полковник НГУ та командир "Хартії", а також фронтмен гурту "Пиріг і Батіг" – Марʼян Пирожок.

"Сьогодні вони [ведучі та гості] гортатимуть "карти австрійського Генштабу", говоритимуть про ситуацію на Сході України, настрої в нашому війську та розвиток культури в часи війни, а ще – про те, як танцювала риба з раком, що ми знаємо про Бобула та як бути, коли ти сам удома", – йдеться на сторінках у соціальних мережах "Радіо Хартія".

Засновники обіцяють слухачам "відверті розмови з тими, хто воює, і тими, хто підтримує наше військо та, попри все, розбудовує країну". Однак звідки Сергій, Алла та Дмитро вестимуть наступний етер, залишатиметься загадкою.

Також ведучі анонсували й інші рубрики, зокрема Сергій Жадан вестиме авторський проєкт "Парад на Червоній площі", де спілкуватиметься з військовими. Алла Кошляк стане ведучою рубрики "Згідно/Відповідно", де пояснюватиме цивільним особливості армійської бюрократії. 

  • У червні 2024 року український письменник Сергій Жадан долучився до лав 13 бригади Національної гвардії "Хартія".