Pornhub виконав вимогу Лувра і галереї Уффіці та відредагував свій гід

Pornhub погодився на вимоги паризького Лувру і галереї Уффіці, які подали позов на компанію, і змінив свій гід пише Dazed.

Довідково: Онлайн-гід "Класична оголена натура" - іронічний опис картин і скульптур з відсиланням до теми сексу. Каталог полотен на сайті Pornhub також супроводжують короткі ролики дуету порноакторів MySweetApple – вони відтворюють сюжети деяких картин. Вибрані роботи можна подивитися онлайн або особисто, відвідавши зали галерей. Pornhub позиціонує свій проєкт як спробу популяризувати музеї та класичне мистецтво.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин

Так, Pornhub видалив зі свого онлайн-гіда "Класична оголена натура" частину аудіогідів про твори, розміщені в цих музеях.

Озвучила інтерактивні аудіогіди порноактриса і посол бренду Аса Акіра. Вибрані картини і скульптури можна було подивитися онлайн. 

Тепер на сайті недоступні віртуальні зали Лувра та галереї Уффіці. Та там все ще можна знайти твори мистецтва з колекцій музею д'Орсе, Метрополітен-музею і Лондонської національної галереї.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

  • У липні юристи Лувру та Уффіці надіслали скарги компанії зі своїми вимогами. 
  • Pornhub звинуватили в порушенні авторських прав. Компанії закидають використання творів мистецтва в рекламних цілях.
  • Як пояснили в галереї Уффіці, згідно з італійським законодавством, музей повинен дати згоду на використання творів із його колекції з комерційною метою. Однак галерея Уффіці такої згоди не давала. Крім того, після згоди установи необхідно внести плату.
  • Музей відправив претензію на адресу порносайту з вимогою видалити відео, зняте за мотивами картини Сандро Боттічеллі "Народження Венери" з колекції музею. Так само вчинили і в Луврі.