Працюючі матері серед найвпливовіших жінок року за версією Financial Times
Ілюстративне фото: depositphotos.com

Financial Times назвав найвпливовіших жінок 2020 року. До першої п’ятірки списку з 12 позицій увійшли прем'єр-міністр Нової Зеландії, вчена компанії Biontech, новий віце-президент США, білоруська опозиціонерка Тихановська та американська політкиня.

Перша в рейтингу прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн. Її відзначили за оперативну реакцію на загрозу коронавірусу.

На другому місці Озлем Туречі – провідна вчена компанії Biontech, що розробляє вакцину від коронавірусу. На третьому – Камала Харріс, яка стане віце-президентом США.

Читайте також: Доступність дитсадків впливає на ринок праці і економіку. Як її покращити? Радять в ЦЕС

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська на четвертому.

Американська політик Стейсі Абрамс – на п'ятому, за успішну кампанію демократів у штаті Джорджія.

Далі йдуть працюючі матері. Це не одна конкретна жінка, а всі матері, які продовжують свою кар'єру, незважаючи на виклики карантину і закриті дитячі навчальні заклади.

Також редакція відзначила президента Тайваню Цаї Інг Вен, яка зробила економіку своєї країни однією з найсильніших у цьому році, канцлера Німеччини Ангелу Меркель за рішучі заходи боротьби з коронавірусом, суддю Верховного суду США Рут Гінзбург, американського політика Олександру Окас-Кортес, міністра охорони здоров'я Індії К.К. Шайло та американську співачку Тейлор Свіфт.

Читайте також: American Music Awards назвала переможців. Тейлор Свіфт – рекордсменка по кількості нагород