"Кожен із нас чимось не такий". Реп-вчителька з біології записала трек на підтримку ЛГБТ+

Вчителька біології з Харківщини Ольга Халепа, відома своїми реп-уроками, записала трек на підтримку ЛГБТ+ спільноти, повідомляє онлайн-журнал Люк.

Нову пісню і кліп Ольга Халепа презентувала 1 вересня на День знань.

Вона виступила проти дискримінації представників та представниць ЛГБТ+.

За темою: Зеленський запевнив США, що Україна посилить боротьбу за права ЛГБТКІ+: що це значить

Вчителька і сама зіштовхнулася з дискримінацією з боку колег, які цькували її за формат, в якому вона подає свої уроки.

"Я дівчина з села, менталітет сільських людей дуже відрізняється від містян. В селі людина, яка виділяється хоч чимось, – міркуваннями, заявами про те, що відбувається в громаді, творчістю чи активною громадською діяльністю – весь час зазнає цькування. Це саме відбулось зі мною в школі", – поділилася Ольга.

Написати реп проти дискримінації ЛГБТ+ вчительці запропонував онлайн-журнал "Люк". 

  • До вересня 2020 року вчителька біології Ольга Халепа навчала учнів 5-8 класів Яколівського ліцею, що на Харківщині. Під час карантину й вимушеного переходу на дистанційне навчання, жінка почала записувати реп-уроки на різні теми зі свого предмету. Вчителька римувала різні наукові терміни, ставила текст на музику, знімала відео на власний телефон та сама монтувала ролики.
  • 23 лютого на каналі вчительки опублікували кліп "Воїни освіти", який жінка присвятила "всім чудовим творчим, креативним колегам України, які живуть школою, які поважають один одного та підтримують".
  • В Ольги Халепи є свій ютуб-канал, а також телеграм-канал "Філософія життя".

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

До цього вона не замислювався про проблеми ЛГБТ-спільноти, але після такої пропозиції "почала знаходити в інтернеті статті, відео, соціальні проєкти на цю тему та більше знайомитись із нею". Й врешті погодилась.

Презентували кліп напередодні ХарківПрайду, який пройде 12 вересня, та на його підтримку.