У суді, чиїм рішенням похвалився Шкарлет, не коментують, що і коли вони ухвалили
Сергій Шкарлет. Фото: пресслужба форуму Україна 30

У Національному агентстві із забезпечення якості освіти відреагували на повідомлення міністра Сергія Шкарлета про буцімто виграну справу в Окружному адміністративному суді Києва. У пресслужбі суду ж кажуть, що коментуватимуть, коли рішення з'явиться в Єдиному державному реєстрі судових справ.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Як зазначив керівник НАЗЯВО Сергій Квіт LIGA.Life, агентство ще не отримувало рішення суду, тому без наявного документа коментувати його зарано.

"Однак у разі задоволення позову, Національне агентство буде оскаржувати таке рішення в апеляційному суді. Вважаємо, що Комітет з питань етики Національного агентства діяв у межах своїх повноважень та чинного законодавства. Жодної політичної упередженості при ухваленні оскаржуваного рішення не було", – наголосив очільник НАЗЯВО.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Про перемогу в Окружному адміністративному суді Шкарлет заявив 5 квітня. Станом на ранок 6 квітня ні в Єдиному державному реєстрі судових справ, ні на сайті Судової влади України рішення не опублікували.

В пресслужбі ОАСК сказали LIGA.Life, що зможуть коментувати, коли рішення з'явиться в державному реєстрі. Але коли воно з'явиться, вони не знають.

Нагадаємо, Шкарлетом було заявлено позов проти агентства про визнання дій Комітету з питань етики протиправними, коли той досліджував наукові роботи Шкарлета на предмет плагіату. Так міністр через суд вирішив ці дії визначити протиправним та скасування рішення НАЗЯВО про знайдений плагіат.

  • До суду Шкарлет звернувся 6 жовтня 2020 року. Справу зареєстрували за номером 640/23574/20. Суддя, який розглядав її Чудак О.М.
  • 11 вересня, етичний комітет НАЗЯВО ухвалив рішення – у трьох роботах в.о. міністра Шкарлета є плагіат. Уривки наукових робіт агентство також надсилало на перевірку трьом міжнародним експертам.