Актор, який зіграв у серіалі Star Trek, стане найстарішою людиною, що побувала в космосі

90-річний актор Вільям Шетнер, відомий за роллю капітана Кірка в серіалі "Зоряний шлях", таки стане членом екіпажу в другому польоті в космос корабля New Shepard, підтвердили в компанії Blue Origin Джеффа Безоса.

Шетнер стане найстарішою людиною в історії, яка побувала у космосі.

Актор, який зіграв у серіалі Star Trek, стане найстарішою людиною, що побувала в космосі
Капітан Кірк. Кадр з серіалу "Зоряний шлях"

До нього рекорд побила 82-річна американська льотчиця Воллі Фанк, яка була на борту New Shepard під час першого пілотованого польоту в липні 2021 року.

До цього рекорд належав американському астронавту Джону Гленну-молодшому, який здійснив політ у віці 77 років на борту корабля "Діскавері" у 1998 році.

За темою: У космос на 11 хвилин. Засновник Amazon Джефф Безос йшов до цього 20 років. 5 фактів про політ

Політ New Shepard запланований на 12 жовтня. 

Одним із членів екіпажу New Shepard стане також віцепрезидентка Blue Origin з польотів Одрі Пауерс. 

Перші два члени – колишній інженер NASA і співзасновник компанії Planet Lab Кріс Бошуйзен і віцепрезидент з медико-біологічних наук і питань охорони здоровʼя компанії Dassault Systеmes Глен де Вріс.

  • Корабель New Shepard компанії Blue Origin здійснив перший у своїй історії суборбітальний політ з пасажирами на борту в липні 2021 року.
  • У рамках 10-хвилинного польоту на висоту 100 км відправилися засновник Blue Origin Джефф Безос, його брат Марк, 82-річна американська льотчиця Воллі Фанк і 18-річний студент Олівер Демен, якому подарував квиток його батько – нідерландський мільярдер, власник інвестиційної компанії Somerset Capital Partners, який спочатку купив квиток для польоту на аукціоні собі.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин