"Найстрашніший фільм жахів року". HBO випустив документалку про події на Woodstock’99

Компанія НВО випустила фільм про трагедію, яка сталася на музичному фестивалі Вудсток у 1999 році – Woodstock 99: Peace, Love and Rage. Тоді, на 30-й ювілей фестивалю, організація заходу вийшла з ладу і потягнула за собою насильство, загибелі та пожежі.

Про це пише СЛУХ.

"До фільму ввійшли архівні кадри, а також інтерв’ю з виконавцями, які виступали на Woodstock’99 із 22 по 25 липня: Moby, фронтмен Korn Джонатан Девіс, учасники гуртів The Offspring та The Roots, організатори фестивалю Майкл Ленг і Джон Шер. Режисером фільму став Гаррет Прайс", – йдеться в повідомленні.

На ювілейну річницю фестивалю там зібралося близько 400 000 людей. А через те, що захід проводився на території колишньої військової бази у спеку 38°C, тіні майже не було, і на території були погані умови для проживання і надвисокі ціни на їжу та воду, натовп вийшов з-під контролю.

На фестивалі почалися масові заворушення та пожежі, більш ніж 700 осіб опинилося у лікарні з тепловим ударом, травмами, також були померлі та жертви зґвалтувань. Фестиваль вважають одним із найтрагічніших в історії музики.

Документалка у деталях відновлює цей мікс подій та переживань. Серед головних тем аналізу – сексуальне насилля над жінками, відсутність расового й гендерного розмаїття у лайнапі, агресія з боку білих чоловіків та підлітків.

У соцмережах фільм Woodstock’99 уже нарекли найстрашнішим фільмом жахів цього року.