"Сатаністський конкурс". У Швейцарії політична партія виступає проти Євробачення
Nemo. Фото: EPA

Федерально-демократичний союз Швейцарії виступає проти фінансування "Євробачення", яке має пройти наступного року в країні. Представники союзу називають конкурс "сатаністським".

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Про це повідомляє швейцарське видання RTS.ch.

Переможцем "Євробачення-2024" став швейцарський виконавець Немо. Відтак наступного року конкурс має відбутися в його країні.

Федерально-демократичний союз пропонує винести це питання на референдум. Аргументують свою пропозицію тим, що під час проведення "Євробачення-2024" у Швеції проходили пропалестинські мітинги. Відтак це підвищує рівень можливої небезпеки та зростання злочинності. 

Але це не єдиний аргумент. За їхніми спостереженнями, на конкурсі стає "все більше сатаністських і окультистських випадків".

Свої висновки союз оголосив після того, як влада схвалила 20 млн франків для кантону Цюрих. Це фінансування "Євробачення" у разі проведення конкурсу в адміністративному центрі кантону.

З іншого боку, партія не залишиться осторонь, якщо фінансування виділять іншим містам, наприклад, Базелю, Берну чи Женеві. Наприклад, на їхню думку, у Берні взагалі має бути сувора фінансова політика. Адже кантон усе ще має значний борг і одні з найвищих податків у країні.

Проведення референдуму уже ініціювали у двох кантонах – Берні та Цюриху. Однак офіційної позиції влади Швейцарії станом на нині поки що немає. Оголошення міста-господаря конкурсу має відбутися у серпні.

Федерально-демократичний союз – невеличка партія Швейцарії. Зазвичай вона набирає близько 1% голосів. У 2023 році мала лише два місця у Національній раді Швейцарії.