У Барселоні триває кампанія проти туризму: хочуть позакривати дрібні сувенірні крамниці
Майстерня з ремонту мобільних телефонів у Старому місті Барселони (Фото: Cillian Shields)

З вулиць Барселони хочуть прибрати невеличкі магазини сувенірів та інші дрібні крамниці, бо вони "неспроможні сплачувати орендну плату". Таке рішення запропонував міський радник Барселони Альберт Баттле в межах боротьби з напливом туристів, повідомляє Catalan News.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Орендна плата для крамниць у Барселоні становить 5000 євро на місяць. На думку міського радника, магазинчики та дрібні крамнички не несуть користі для місцевої економіки. Посадовець також сумнівається в тому, що вони можуть сплачувати встановлену орендну плату, тож Баттле закликав податкову службу провести розслідування діяльності їхнього бізнесу.

Також міський радник розповів, що нічне життя приносить містянам багато проблем. За його словами, в деяких районах Барселони рівень шуму перевищує норму, це спричиняє дискомфорт для місцевих жителів. Баттле стверджує, що така ситуація виникла через масове закриття нічних клубів і парків розваг, що розташовувались за містом.

Наразі влада Барселони продовжує кампанію ребрендингу і боротьби з надмірним напливом туристів. Місто вже обмежило туристичні групи до 20 осіб та заборонило нічні екскурсії в паби.

  • Раніше влада Барселони заявила про намір підвищити туристичний збір для пасажирів круїзних лайнерів, які зупиняються в місті менш ніж на 12 годин.
  • До листопада 2028 року Барселона скасує ліцензії на 10 101 квартиру, які наразі дозволені для короткострокової оренди.