У Китаї домашні улюбленці працюють на роботі й "заробляють кошти на смаколики"
Песик на ім'я ОК, що працює в собачому кафе. Фото: Джейн Сюе

Відправляти домашніх улюбленців на роботу може здатися, на перший погляд, досить нетрадиційною ідеєю, проте наразі в Китаї це популярна тенденція. Вона має назву Zhengmaotiaoqian та перекладається як "заробляти на смаколики". Фраза походить від задуму, що домашні улюбленці працюють робочий день у кафе для тварин, а потім повертаються до своїх сімей, як люди. Тенденція "заробляти на смаколики" здається милою, проте, за даними Goldman Sachs, до кінця цього року в Китаї буде більше домашніх тварин, ніж новонароджених. Про це пише CNN.

У вересні китаянка Джейн Сюе відправила свою дворічну собаку, на ім'я ОК, на перший робочий день у собаче кафе в Фучжоу, Китай. Як стверджує господарка, вона хотіла, аби домашній улюбленець "відчув інше життя", оскільки вона з партнером зазвичай відсутні у вихідні.

"Мені здається, це трішки схоже на те, як батьки відправляють своїх дітей до школи", – зазначила Сюе та додала: "відправити ОК до кафе – безпрограшний варіант, адже вона може гратися з іншими тваринами та не відчуває самотність під час нашої відсутності".

Як стверджує Сюе, ще одним плюсом стало те, що робота песика дозволяє їм із партнером заощаджувати кошти, тому що якщо залишити ОК в будинку – потрібно вмикати кондиціонер, що коштує дорого.

Власниця Ок розповіла, що знайшла роботу для песика випадково. Вона натрапила на допис про собаче кафе на Xiaohongshu – китайський відповідник Instagram. Сюе зазначила, що їй стало цікаво відправити ОК на роботу, а незабаром вона знайшла вакансію в місті Фучжоу в кафе під назвою Yezonghui і надіслала повідомлення власнику. "Власник кафе спостерігав за ОК майже годину, щоб перевірити, чи добра вона взаємодіє з клієнтами та ладнає з іншими тваринами", – поділилася Сюе. Процес перевірки пройшов успішно, адже песику запропонували роботу.