Померла легендарна акторка Діана Рігг – місіс Бонд, мати лорда Тайрела з "Гри престолів"

Померла британська акторка Діана Рігг, відома ролями, серед яких Емма Піл у серіалі "Месники" та Оленна Тайрел у "Іграх престолів". Їй було 82 років.

"Вона померла спокійно рано вранці. Вона була вдома зі своєю сім'єю, яка попросила про конфіденційність у цей непростий час", – розповів її агент, пише BBC.

Дочка акторки розповіла, що у її матері був рак.

"Вона померла від раку, діагностованого в березні, і провела останні місяці з радістю, розмірковуючи про своє надзвичайне життя, сповнене любові, сміху та глибокої гордості за свою професію. Я буду сумувати за нею", – прокоментувала актриса Рейчел Стерлінг.

Присоединяйтесь к Instagram Liga.net - здесь только то, о чем вы не можете не знать

Ролі

Діана Рігг відома тим, що зіграла Трейсі, єдину жінку, яка стала місіс Джеймс Бонд, у фільмі 1969 року "На секретній службі Її Величності".

Вона також грала у британському британському серіалі "Вікторія". Рігг зіграла герцогиню Бакліч у королівській драмі.

Сама Рігг розповідала ВВС, що любить грати в поганих персонажів.

"Вони набагато цікавіші, ніж хороші. Є деякі актори, які не люблять грати погано; вони люблять, щоб їм подобалося. Я люблю, коли їх не люблять. Оленна мала найкращі репліки", – цитує її слова видання.

У 1990 році акторка взяла премію "Бафта" за роль тещі у фільмі "Материнська любов". У 2000 році вона також виграла спеціальну нагороду "Бафта" за "Месники", яку поділили з іншими зірками серії  – Хонор Блекман, Джоанна Ламлі та Лінда Торсон.

Рігг також дев’ять разів була номінована на премію "Еммі". І виграла за роль місіс Денверс у фільмі "Ребекка" в 1997 році.