Померла Руслана Писанка. Пригадуємо її визначні ролі та проєкти
Зміст:
  1. Дебют у кіно та на телебаченні
  2. Мюзикли та телешоу
  3. Пауза в кіно та новий старт

19 липня померла телеведуча та акторка Руслана Писанка. Після повномасштабного вторгнення акторка виїхала до Німеччини, де лікарі діагностували важку хворобу. 

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

У ранковому етері "Сніданок з 1+1" розповіли: "Руся практично нікому не казала про свою війну. Стежила за усіма подіями, допомагала, сміялась в слухавку, будувала плани на майбутнє. Але хвороба сьогодні вночі нашу Русю забрала".

Дебют у кіно та на телебаченні

Руслана Писанка народилася 17 листопада 1965 року у Києві. Навчалася на факультеті режисури телебачення Київського державного інституту театрального мистецтва імені Карпенка-Карого.

Кінодебют відбувся у 1991 році. Вона зіграла епізодичну роль у фільмі "Круїз, або Подорож розлучення" та мала пікантну сцену у стрічці "Декілька любовних історій", за що отримала звання секс-символу України.

"У кожного покоління мають бути свої секс-символи. Я, скажімо, була секс-символом лихих 90-х", – пригадувала свою роль в інтерв’ю телепередачі ЖВЛ.

Через чотири роки акторка отримала першу головну роль у фільмі "Москаль-чарівник". За цю роль стала лауреаткою Державної премії України імені Довженка.

Відео: YouTube-канал "dfazs hreawera"

У 1996 році почалась її телевізійна кар’єра у статусі режисера інформаційної програми "Вести" та тележурналу "Люди" в телевізійному агентстві "Вікна". Згодом жінці запропонували стати ведучою програми "Погода" на телеканалі "Інтер". 

У 1999 році Писанка зіграла в історичній стрічці польського режисера Єжи Гофмана "Вогнем і мечем". Її роль – відьма Горпина.

Відео: YouTube-канал "Гараж VHS"

Через рік акторка та телеведуча спробувала себе в ролі виконавиці пісні "Синий платочек". На зйомках кліпу вони з братом Олегом Писанкою розділили роль режисерів.

"Мій брат для мене був тією силою чоловічою, найсильнішою, яка теж мені допомагала відчувати, що я – щаслива жінка", – пригадує акторка свого молодшого брата, який пішов з життя у 45 років.

У 2001 році Писанка зіграла головну роль Мелашки в історичному мінісеріалі "Чорна рада". За роботу отримала орден Святого Володимира.

Відео: YouTube-канал "Територія А"

Мюзикли та телешоу

На початку 2000-х Руслану запросили стати ведучою передачі "Принцип доміно" та "Країна порад" на російському каналі НТВ.

У 2004 році вона взяла участь у зйомках мюзиклів "Сорочинський ярмарок" та "Три мушкетери". 

Відео: YouTube-канал "sessilia1911"

Також вона стала однією з перших учасниць шоу "Танці з зірками", який вийшов на телеекранах у 2006 році. Її партнером був танцівник Микола Коваленко, а зірковими суперниками – Наталя Могилевська та Володимир Зеленський. У результаті акторка посіла третє місце.

"Головним моментом, після якого я почала розуміти, що жінка має йти за чоловіком, а не чоловік за жінкою, були "Танці з зірками". Мій партнер казав мені: "Чого ти на мене тиснеш! Я чоловік, я маю тебе вести. І я зрозуміла, що я жінка, маленька дівчинка, яку треба вести і яка має йти за чоловіком", – розповідала акторка в інтерв’ю для ЖВЛ.

Це був не єдиний досвід участі у телешоу. Писанка стала учасницею проєктів "Зірка+Зірка" (2010), "Вишка" (2013) і "Зважені та щасливі" у парі з чоловіком – бізнесменом Ігорем Ісаковим (2017). В останньому вони скинули на двох 82 кг: "Це було жахливо!"

Відео: YouTube-канал "Телеканал 1+1"

Також була співведучою Володимира Зеленського у реаліті-шоу "Службовий романс" (2008).

Пауза в кіно та новий старт

Паралельно поповнювалася фільмографія акторки: серіал "Таксі для ангела", фільм голландського режисера Йоса Стеллінга "Душка" тощо. У 2015 році Писанка взяла паузу у кінокар’єрі та присвятила себе театральній грі.

Серед її вистав: "Великий переполох у маленькому місті", "Вечори на хуторі біля Диканьки", "Витівки янголів", "Толік-молочар", "Женихи", "Одеса-мама", "Пригоди італійця в Італії" та "Джекпот для Какаду". Вона стала режисером комедійного спектаклю "Клітка", де також зіграла одну з ролей.

Померла Руслана Писанка. Пригадуємо її визначні ролі та проєкти
Афіша вистави "Одеса-мама". Фото: Facebook Yakov Konstantinovich

Повернулася до роботи в кіно у 2019 році, зігравши епізодичну роль в серіалі "Кріпосна". Наступного року вийшов телесеріал "Філін", де Писанка зіграла головну роль.

У 2021 році вона стала ведучою денного шоу "Твій день" на телеканалі "1+1" та "Погода від Руслани Писанки" на радіостанції "Ретро FM Україна", де працювала до переїзду у Німеччину.

Відео: YouTube-канал "Твій день"

Подружжя Руслани Писанки та Ігоря Ісакова не мало дітей.

"Це не привід, щоб жінка засмучувалася, що в неї немає дітей. Я належу до тих жінок, які не мають власних дітей, але у мене є племінники, похресники. Хоч вони не свої, але вони мої рідні. І ми з ними пов’язані десь там, на небі", – прокоментувала в одному з інтерв’ю акторка.