У світі школярам забороняють вдягатися на Геловін, як герої "Гри в кальмара"
Кадр з серіалу "Гра в кальмара"

У школах США, Ірландії та Іспанії заборонили учням вдягати на Геловін костюми з серіалу "Гра в кальмара", пише The Times.

Офіційна заборона діє в одній початковій школі в Дубліні, ще одній у Мадриді та одразу трьох школах у Нью-Йорку.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

У деяких із них вчителі розіслали батькам вказівки, які закликають заборонити учням до 16 років дивитися сцени насильства, показані у серіалі.

Директор однієї з нью-йоркських шкіл повідомив, що "костюми з "Гри в кальмари" не відповідають шкільним посібникам про одяг учнів", і додав, що до школи не можна приносити предмети та іграшки, що імітують зброю – клинки, пістолети та світлові мечі.

А корейська початкова школа попередила батьків, що діти можуть імітувати жорстокі ігри, зображені у шоу, яке офіційно призначене лише для дорослої аудиторії, пише VICE.

"Ми хотіли запобігти цьому раніше, відправивши листа до того, як це переросте в реальну проблему, тому що складно спрямовувати дітей, коли дитячі ігри стають жорстокими", – йдеться в повідомленні.

  • Раніше педагоги Великої Британії попереджали батьків, що діти в школі та на майданчиках копіюють сцени з серіалу.
  • Зокрема, застереження лунають і від шкіл. Шкільні психологи зазначають, що "Гра в кальмара" може завдати шкоди "соціальному та емоційному розвитку" дітям, яким зарано це дивитись, тобто до 16 років.
Довідково: В серіалі "Гра в кальмара" 9 епізодів. Прем'єра першого епізоду відбулася 17 вересня. "Сотні гравців, яким потрібні гроші, приймають дивне запрошення взяти участь у дитячих іграх. На переможця чекає привабливий приз, але ставки тут смертельні", – описують серіал на сайті Netflix. Менше ніж за місяць "Гру в кальмара" подивилися 111 мільйонів фанів – це рекорд Netflix.