В МОН придумали, як в підручнику з хімії виправити поради з содою. Це доручили вчителям

Вчителям наказали власноруч виправити помилку в підручнику з хімії для 9 класу – заклеїти місця, де пишуть, що содою лікують онкозахворювання.

Про це повідомляє ZN.UA, у розпорядженні якого є лист від Інституту модернізації змісту освіти, що розіслали по школах.

Як зазначають у листі, видавництво "Грамота" підготувало вклейки з новим текстом для рубрики "Повторення найважливіших питань". У ньому йдеться про користь йоду та йодованої солі.

Читайте також: Скандали зі шкільними підручниками: скільки платить держава та хто відповідає за помилки

"Просимо довести зазначену інформацію до відома вчителів та організувати заклеювання попереднього тексту задля використання в освітньому процесі оновленої версії сторінки 8 підручника "Хімія. 9 клас", – наголошено в листі.

В МОН придумали, як в підручнику з хімії виправити поради з содою. Це доручили вчителям
Джерело: ZN.ua
  • У листопаді в Україні розгорівся скандал через антинаукові поради з сайту "Асоціації пенсіонерів" у шкільному підручнику з хімії. У підручнику, рекомендованому Міносвіти, вказано, що розчин соди застосовують для профілактики й лікування раку.
  • Низка експертів засудили подібні поради у шкільному підручнику, а популярний медичний блогер та лікар-анестезіолог MedGoblin прочитав усю книгу і пояснив, які дані там неправдиві. 
  • Утім, у МОН заявили, що інформація про вплив харчової соди на здоров'я у підручнику з хімії для 9 класу сприятиме розвитку критичного мислення в учнів і наразі немає підстав для скасування грифу "рекомендовано Міністерством".