Заповіт покійного чоловіка Єлизавети II став продовженням 100-річного звичаю

Заповіт принца Філіпа – покійного чоловіка королеви Єлизавети ІІ опублікують через 90 років, пише BBC, посилаючись на рішення голови підрозділу суду у сімейних справах Ендрю Мафарлейна.

Причина – "щоб захистити гідність і репутацію" його вдови.

Сам Мафарлейн каже, що не бачив документу.

"Необхідно збільшити ступінь захисту дійсно особистих аспектів життя людей з цієї невеликої групи, щоб зберегти гідність монарха і близьких членів його сім’ї", – зазначив Мафарлейн.

Дивіться також: Королева Єлизавета II поділилася архівними фото з принцом Філіпом за день до його похорону

Заповіт принца Філіпа зберігатимуть у сейфі разом із ще 30 закритими конвертами з останньою волею померлих в різні роки членів королівської сім'ї.

Це вже сформований звичай, який передбачає, що королівський заповіт може залишатися засекреченим протягом багатьох десятків років на відміну від заповіту звичайної людини, який може стати предметом громадського розгляду.

Першим членом королівської сім’ї, воля якого була заповідана судом, був принц Франциск Текський, молодший брат королеви Марії, який помер в 1910 році. За словами юриста і королівського експерта Майкла Неша, правовий механізм був розроблений після того, як він залишив цінні смарагди свої коханці графині Кілморі.

За даними видання, традицію не розкривати заповіт порушили лише одного разу – після смерті принцеси Діани. Вона залишила своє майно в довірчому управлінні, щоб воно дісталося її синам – принцам Гаррі та Вільяму – після досягнення ними 25 років.

Принц Філіп пішов з життя в 99 років 9 квітня 2021 року. Його поховали 17 квітня в каплиці Святого Георгія при королівському Віндзорському замку під Лондоном.