"Президент наголошує на необхідності посилення інформаційної кампанії щодо важливості вакцинації проти COVID-19..." — таке звичайне, навіть сухе повідомлення з'явилося на сайті президента України 4 жовтня 2021 року.

Що ж, пане президенте, якщо ви на цьому наголошуєте, я маю для вас ідею. Чому б вам самому не взятися до посилення інформкампанії щодо вакцинації? Для початку, ви б могли просто почати про неї згадувати.

Ви — політик з найвищою публічною довірою у країні. Жоден ваш суперник і мріяти не може про 40% довіри, які маєте ви. Ви надзвичайно популярна медіа-фігура. На вашій Facebook-сторінці майже мільйон фоловерів, а ваш профіль у Instagram займає перше місце в Україні і має уражаючу аудиторію у 9,2 млн підписників.

Чи послухають вас ці люди, пане президенте, якщо ви попросите їх зробити щеплення? Я у цьому не сумніваюсь.

Рік тому ви говорили, що ви "майстер спорту по боротьбі з коронавірусом". Але сьогодні ви керуєте країною, яка тоне в одній з найжахливіших хвиль ковіду від початку пандемії. Ми втрачаємо в середньому півтисячі життів на день і посідаємо третє місце у світі за кількістю смертей. Наша медична система колапсує на наших очах. Половина ковідних лікарень уже переповнені залежними від кисню хворими, і цей кисень закінчується.

Чому так сталося? Тому що країна, якою ви керуєте, має найнижчу в Європі частку вакцинованих громадян.

Але від самого серпня, пане президенте, на вашій Facebook-сторінці не було жодного посту про вакцинацію. В Instagram, щоправда, був один. 30 жовтня ви продублювали своє фото та цитату з офіційного прес-релізу Конгресу місцевих та регіональних влад, який відбувся за два дні до цього.

Ще за тиждень до того ви видалили інший свій пост: "Сьогодні єдиною альтернативою локдауну є вакцинація". Журналісти пишуть, що ваша пресслужба прибрала його після хвилі коментарів від антивакцинаторів, а також тому, що кілька тисяч із них відписалися від вас.

Це вагома причина. Але ви також втрачаєте підписників у інший спосіб, пане президенте. У жовтні 11 581 з них померли від COVID-19. І у листопаді помре ще більше.

Проте ви можете врятувати багатьох з них. У своєму єдиному поки що пості на цю тему ви написали: "Давайте виключати соцмережі та включати мозок. Потрібно вакцинуватися".

Але будь ласка, пане Президенте, не виключайте свої соцмережі. Включіть їх нарешті. І прошу вас, попросіть людей, які довіряють вам, захистити себе та отримати щеплення.

Оригінал