Зміст:
  1. Відпочинок "дачного" формату
  2. Заміські комплекси
  3. Ідеальні локації для пікніка

Відпочинок "дачного" формату

Уліс

Останні теплі дні. Де відпочити під Києвом на вихідних
Фото: ulis.ua

Де: село Дудки (40 кілометрів від Києва).

Деталі: Це сервіс оренди будиночків модульного типу у самому серці лісу. Можна забронювати кебін чи котедж і відпочити наодинці, вдвох, або ж родиною чи компанією до шести людей. З собою можна взяти домашніх улюбленців. Тут є все необхідне, щоб перезавантажитися — панорамне вікно з мальовничим видом, велике ліжко, повноцінний санвузол та повністю укомплектована кухня. Біля будинку є індивідуальний мангал, садові меблі й зона для відпочинку біля багаття.

Додатково:
- діють знижки для військовослужбовців;
- є пропозиція оренди на день (без ночівлі) для тих, хто хоче приїхати і попрацювати віддалено у лісі;
- власники наголошують на тиші й релаксі, тож гучним компаніям пропонують обрати інше місце для святкування чи відпочинку.

Ціна:
від 4 750 будні / 5 950 вихідні.

Tree House Lodge (Будиночок на дереві)

Де: поблизу села Наливайківка (60 кілометрів від Києва).

Деталі: Це унікальна можливість пожити у справжньому 20-тонному будинку на дереві серед лісу. Ідеально підходить для романтичних втеч або відпочинку в компанії друзів. Будинок оснащений кухнею-студією з каміном на дровах, санвузлом з видом на дерево, двома спальнями на другому поверсі. На ночівлю можуть залишитися 4 дорослих, також є розкладний диван у вітальні. Є балкон зі столом та вихід на місток, який веде до зони BBQ з UNO-грилем.

Додатково:
- локація є квадробер-френдлі;

- можна з домашніми улюбленцями за додаткову плату у 600 гривень;
- є запашний лісовий чан;
- восени можна збирати гриби;

- за додаткову плату для вас зіграє саксофоніст. 

Ціна: 9 800 гривень/доба у будні, 11 100 — вихідні.

Заміські комплекси

Sosnovel

Останні теплі дні. Де відпочити під Києвом на вихідних
Фото: sosnovel.com.ua

Де: село Воропаїв (30 кілометрів від Києва).

Деталі: Це заміський комплекс, розташований у мальовничому сосновому лісі. Для комфортного проживання тут пропонують готель, а також будиночки у скандинавському стилі з власною терасою. У Сканді Парку можуть розмістити максимум 4 гостей. Також є готельні номери на двох і шале.

Додатково:
- є можливість орендувати квадроцикли і багі, а також замовити прогулянку на човні;
- SPA-центр пропонує великий перелік послуг (масаж, сауна, чан, басейн);

- є зони для барбекю;
- для гостей з дітьми працює мінізоопарк, є дитяча кімната з нянею-аніматором.

Ціна: від 4 600 гривень/доба у будні, 5 800 — вихідні.

Glibivka Family Park

Останні теплі дні. Де відпочити під Києвом на вихідних
Фото: Instagram / Glibivka Family Park

Де: село Глібівка (50 кілометрів від Києва).

Деталі: Це сімейний дачний готель, розташований серед соснового лісу на березі Київського моря. Тут можна орендувати будиночки, таунхауси і номери різних категорій. Одночасно тут можуть розмістити до 350 гостей. На території комплексу працюють два ресторани, СПА-центр, басейни, спортивні та дитячі локації.

Ціна: від 4 000 гривень/доба + сніданок для двох.

Резиденція

Останні теплі дні. Де відпочити під Києвом на вихідних
Фото: Instagram / Vibes.kyiv

Де: місто Яготин (115 кілометрів від Києва).

Деталі: Це база відпочинку на березі озера Супій, оточена лісом. Для оренди пропонують два типи будиночків — сімейний та покращений. Кожен має по дві спальні, вітальню з кухнею та санвузол. Зупинитися можуть максимум 4 людини. За додаткову плату дозволяють проживання з домашніми тваринами маленьких порід. У "Резиденції" є стайня з відкритим і закритим манежами, контактний зоопарк, професійні тенісні корти, поле для мініфутболу, мотузковий парк, СПА, відкриті альтанки, кафе для сніданків.

Історія цього місця теж цікава. На території бази розміщена колишня дача Хрущова, куди з’їжджалися на полювання члени українського Політбюро, а також керівники інших соціалістичних країн, зокрема, кубинський лідер Фідель Кастро і генсек Угорської соціалістичної робітничої партії Янош Кадор. На ділянці також є мисливський будинок, у якому проживали Брежнєв і Щербицький.

У безпосередній близькості від комплексу розташована садиба Рєпніних – палацово-парковий комплекс в Яготині, закладений гетьманом України Кирилом Розумовським у XVIII ст.

Ціна: 2 500 гривень доба

Хвиля

Останні теплі дні. Де відпочити під Києвом на вихідних
Фото: zruchno.travel

Де: Київ, вул. Пухівська, 1Д (поблизу села Зазим’я).

Деталі: Це санаторій-профілакторій, розташований на околиці столиці. Є безліч варіантів поселення — від однокімнатних номерів на 4 людини до квартир, напівлюксів та люксів. Також є інклюзивний номер.

Фішкою цього місця є закритий 50-метровий басейн, оточений зимовим садом. Під скляним дахом ростуть навіть пальми. Тут особливо сподобається поціновувачам радянської курортної архітектури — можна зробити оригінальні фото та відео.

До повномасштабного вторгнення це місце особливо полюбили рейвери, адже санаторій орендували для проведення гучних вечірок. Нині ж власники обіцяють, що "мальовнича природа і комплекс відпочинку заспокійливо вплинуть на організм, поліпшать самопочуття і посприяють оздоровленню організму". Тут пропонують відпочити, поплавати, відвідати інфрачервону й фінську сауни, соляну кімнату, пограти в більярд чи настільний теніс. Для відпочинку на свіжому повітрі є мотузковий парк, альтанки й лісові доріжки для бігу та прогулянок. Доступне триразове харчування. Усі додаткові послуги платні.

Ціна: від 250 гривень / доба

ONOVO

Останні теплі дні. Де відпочити під Києвом на вихідних
Фото: Instagram / onovo.ua

Де: Київ, Бориспільське шосе, 18 км

Деталі: Це перший дендраготель в Україні, розташований неподалік столиці в оточенні соснового лісу. Гостям пропонують номери різних категорій, а також котеджі. Найбільший — вміщує до 8 людей. Тут можна організувати пікнік на свіжому повітрі в спеціально відведеній мангал-зоні та посмакувати запашним шашличком у затишній альтанці. Є сауна, СПА, а також ресторани з можливістю замовити страви прямісінько у номер чи будиночок. 

Ціна: від 4 000 гривень/доба

Ідеальні локації для пікніка

Васильківські Карпати

Де: між Васильковом і селом Велика Бугаївка (45 кілометрів від Києва).

Деталі: Це – ландшафтний заказник місцевого значення, створений у 1999 році. Він розташований поміж селами Велика Бугаївка, Гвоздів, Крушинка, Рославичі Васильківського району Київської області.

У цій мальовничій місцині гори здіймаються з дна яру й нагадують застиглі грязьові кратери Ісландії. Саме тому цю локацію інколи називають українською Ісландією.

На зелених схилах гніздиться понад 30 видів птахів. Сюди можна приїхати для фотосесії, прогулянки чи пікніку.

Лютіж

Останні теплі дні. Де відпочити під Києвом на вихідних
Фото: kyivregiontours.gov.ua

Де: село Лютіж (за 30 кілометрів від Києва).

Деталі: Високий берег Київського моря зі скелями, густий сосновий ліс із папороттю – тут звідусіль гарний краєвид і свіже повітря.

Можна спуститися до води або зробити пікнік на схилі – усе, що потрібно для втечі від міського галасу. Особливо прекрасно тут зустрічати схід чи захід сонця.

Витачів

Останні теплі дні. Де відпочити під Києвом на вихідних
Фото: yilin.com.ua

Де: село Витачів (70 кілометрів від Києва).

Деталі: Це невеличке селище в Обухівському районі, розташоване на крутому правому березі Дніпра. Зі схилів відкривається краєвид на річку, можна відвідати дерев’яну капличку, що є нібито точною копією власноручного проєкту Тараса Шевченка. Сюди можна приїхати на пікнік, або ж поласувати свіжою випічкою у крафтовій пекарні Vytach Bakery, яку відкрили вже під час повномасштабної війни.

Якщо захочете заночувати поблизу, то у селі Кийлів (Набережна, 21) є незвичайний комплекс Selfish з будиночками на воді.

Останні теплі дні. Де відпочити під Києвом на вихідних
Фото: Instagram / Selfish.ua

Тут пропонують СПА-процедури, банні церемонії та риболовлю. Ціна: від 15 560 гривень/доба

Соломахине ранчо

Останні теплі дні. Де відпочити під Києвом на вихідних
Фото: Instagram / Solomaharanch

Де: село Литвинівка (50 кілометрів від Києва)

Деталі: Це — кінний клуб, де можна покататися верхи або на возі, навчитися спілкуватися з кіньми чи навіть придбати абонемент на курс їзди верхи.

На території ранчо можна організувати пікнік в альтанці або піти на екскурсію. Обов’язковий попередній запис.

Ціна: індивідуальне заняття з верхової їзди — 800 гривень. Перелік послуг тут.