Що таке йога флоу. Тренування, яке знімить стрес та покращить рівновагу
Фото: depositphotos.com

Йога флоу (потоку) або Віньяса йога – це практика, коли людина динамічно переходить з однієї пози одразу в іншу, слідуючи диханню. Цей безперервний потік руху та дихання породжує медитативний стан, у якому людина може відпустити думки, зосередитись на досвіді тут і зараз.

Заняття цим видом йоги, як правило, поєднує медитацію, роботи з диханням та енергійні рухи. Зазвичай вони починаються з більш м’яких рухів, щоб розігріти тіло, а потім переходять у складніші з плавною послідовністю. Сюди можуть входити асани, які виконуються стоячи, сидячи на підлозі, пози на розвиток рівноваги, а також різноманітні інверсії. 

Серед переваг практики йоги потоку:

  • Покращення витривалості та сили. Оскільки складні пози виконуються швидко, йога флоу допомагає нарощувати м’язову силу, одночасно покращуючи фізичну форму.
  • Варіант кардіо тренування. Згідно з дослідженням 2013 року, швидкі рухи та фізичні випробування цього виду йоги роблять її ідеальним серцево-судинним тренуванням.
  • Зменшує стрес та тривогу. У дослідженні за участі жінок, які переживають когнітивно-поведінкову терапію (КПТ), щоб кинути палити, дослідники виявили, що заняття йогою флоу допомагають знизити рівень стресу та тривоги. Це також допомогло учасникам кинути палити.

30-хвилинне тренування для покращення фізичної сили та розтяжки

Відео: Youtube-канал "Pamela Reif"

30-хвилинне енергійне тренування Віньяси йоги

Відео: Youtube-канал "Alo Yoga"

30-хвилинна йога флоу проти стресу

Відео: Youtube-канал "Jessica Richburg"

Ранкова 40-хвилинна Віньяса йога

Відео: Youtube-канал "Meghan Currie Yoga"

20-хвилинне тренування з йоги флоу 

Відео: Youtube-канал "Jessica Richburg"

Більше спорту та корисних порад – у нашому Телеграм каналі Бути здоровим – просто.

Подбати більше про своє тіло і стати спортивнішими допоможуть як правильне харчування, так і професійні тренери. Наприклад, у мережі Спортлайф. Спортлайф є партнером Ліга.Лайф у матеріалах щодо здорового способу життя. Вони підтримують цю тематику фінансово, однак не втручаються у редакційні матеріали.