Як приготувати смачне святкове печиво: 4 поради від шеф-кухарів
Ілюстрація: Depositphotos.com

Приготування святкового печива має викликати задоволення від процесу та результату. А коли доводиться викидати свої старання у смітник, бо не вдалося, це точно не створює настрій. Шеф-кухарі поділилися з Insider легкими трюками, які допоможуть приготувати смачну й красиву новорічно-різдвяну випічку. 

Дайте тісту постояти. Шеф-кухар Майкл Воллес наголошує, що перед випіканням треба дати тісту "відпочити". Воллес чекає хоча б 2 години.

Дайте готовому печиву охолонути. Коли печиво спеклося, не знімайте його з братванки одразу. Дайте охолонути хоча б 5 хвилин.

Охолодіть тісто перед тим, як пекти. Шеф-кухарка Трісія Бреннан Неллі радить потримати тісто в холодильнику або морозилці перед випіканням. Тоді воно буде смачніше. Скільки тримати тісто в холоді, залежить від типу тіста, рецепту тощо. Тому уважно вивчайте рецепти.

Ви можете спекти різне печиво з одного тіста. За словами Неллі, можна приготувати різні види печива з одного тіста. Наприклад, цукрове або пісочне, можна зробити печиво-сендвіч, конвертики. Можна варіювати як форму печива, так і декор зверху.