Прості вправи для виправлення постави й позбавлення болю в спині. Радить фізіотерапевт
Фото: unsplash.com

Якщо ви страждаєте від скутості в грудному відділі хребта, то вам буде важче тримати гарну поставу, підіймати щось важке над головою й взагалі займатися фізичною активністю. 

Якщо ви регулярно не виконуєте спеціальні вправи або розтяжку, м’язи в грудному відділі хребта стають напруженими та стягнутими. Це призводить скутості в інших частинах хребта, а також в плечових суглобах.

Для того, щоб прибрати цю скутість й виправити поставу, ми можемо покращити гнучкість грудної клітки та розтягнути передні групи м’язів (двоголовий м'яз плеча (біцепс), плечовий і дзьобо- плечовий м'язи). Це подарує вам свободу руху й допоможе швидше досягти поставлених цілей.

Фізіотерапевт Джек Докері радить виконувати ці дві прості вправи щодня, як тільки ви почнете відчувати скутість в грудному відділі та шиї, або навіть просто для профілактики як коротку розминку.

Розширення хребта сидячі

Прості вправи для виправлення постави й позбавлення болю в спині. Радить фізіотерапевт
Вправа перша, відео з Instagtam dr.jack.dockery

Розширення хребта з опорою на коліна та стілець

 

Більше спорту та корисних порад – у нашому Телеграм каналі Бути здоровим – просто.

Подбати більше про своє тіло і стати спортивнішими допоможуть як правильне харчування, так і професійні тренери. Наприклад, у мережі Спортлайф. Спортлайф є партнером Ліга.Лайф у матеріалах щодо здорового способу життя. Вони підтримують цю тематику фінансово, однак не втручаються у редакційні матеріали.