Рецепт сніданку: японський омлет "Тамаго-які"
Фото: depositphotos.com

Японські омлети — ідеальний варіант сніданку для тих, хто хотів би урізноманітнити своє звичне меню, але не хотів би витрачати на це багато часу. Завдяки додаванню не зовсім звичних інгредієнтів, в Тамаго-які дуже незвичайний та приємний смак. Не хвилюйтеся, вам не потрібно буде бігати в пошуках складних та дорогих інгредієнтів – соєвий соус і соус Мірін можна купити у будь-якому супермаркеті.

Ще одна цікава фішка приготування японських омлетів – їх часто роблять у вигляді рулетиків. Правда, з особистого досвіду можемо сказати, що з першого разу це може не вийти.

Ну що, ви готові впустити Японію на свою кухню? 

Інгредієнти:

  • 4 великих яйця;
  • ¼ чайної ложки соєвого соусу;
  • 1 столова ложка Мірину;
  • ¼ чайної ложки цукру;
  • 1 дрібка морської солі;
  • рослинне масло (для приготування).

Техніка приготування.

Згортання у рулетики – традиційна техніка приготування японського омлету Тамаго-які. Але якщо у вас мало часу або не виходить зробити усе красиво, не переймайтеся й просто готуйте його як стандартний омлет – вийде не менш смачно, адже форма не впливає на смак. 

Якщо ж вам кортить спробувати й накрутити рулети, тоді поїхали!

  1. Нагрійте сковороду та нанесіть тонкий шар олії, використовуючи кухонний папір або кондитерську щітку.
  2. У маленькій мисці збийте соєвий соус, Мірин та цукор.
  3. У великій мисці акуратно збийте яйця, використовуючи виделку або палички. Додайте соєву суміш й продовжуйте збивати, поки всі інгредієнти не з’єднаються.
  4. Вилийте на сковороду тонкий шар яєчної суміші. Зачекайте, поки він трохи візьметься, та скрутіть його у рулетик наче блинчик. Залиште на краю сковороди. 
  5. Влийте ще трохи яєчної суміші, щоб покрити решту сковороди. Акуратно підніміть вже готовий рулетик так, щоб частина яєчної суміші затекла під нього (щоб вони злиплися).
  6. Після того, як новий шар схопиться (але все ще трохи рідкий посередині), скрутіть новий рулет поверх вже  готового й знову залишіть його на кінці сковороди.
  7. Повторіть стільки разів, на скільки у вас вистачить суміші. Тим часом накрийте харчовою плівкою бамбуковий килимок для суші. Після того, як ваш омлет буде готовий, обережно дістаньте зі сковороди та покладіть на підготовлений бамбуковий килимок.
  8. Щільно скрутіть омлет, натискаючи трохи зверху, щоб зробити прямокутну форму, як ви це зробите для суші.
  9. Дайте охолонути, а потім наріжте Тамаго-які невеликими шматочки й негайно подавайте до столу разом із сиром та овочами.

Доброго ранку!