Смартфони допомагають чи заважають худнути та займатися спортом – відповідь дієтологів
Фото: depositphotos.com

Технологічний прогрес полегшує не лише робочі та побутові справи, але й допомагає досягти своїх цілей, навіть щодо зниження ваги. 

Спеціальні спортивні та гастрономічні застосунки допомагають відстежити прогрес, мотивувати, а деякі – знайомитись з новими людьми, які мають подібні цілі.

Ресурс MyfitnessPal запитав дієтологів, які технологічні звички слід застосовувати, а яких варто уникати для успішного зниження ваги.

  • Відстеження споживання калорій

"Трекери харчування допомагають відстежити кількість спожитих калорій та дізнатися більше про продукти та корисні харчові звички", – стверджує дієтолог Ен Данахі.

Більшість інструментів відстеження призначені для використання в цілях просвітництва щодо теми. Якщо ви виявили надмірну зосередженість на цифрах, перегляньте свій взаємозв'язок з їжею та інструментами відстеження.

"Відстеження споживання їжі та моніторинг кроків протягом дня, можуть бути чудовим інструментом для одних людей, але шкідливими для інших. Якщо хтось відчуває нав’язливі думки та напруження щодо їжі, це знак, що варто зробити крок назад і знайти альтернативний метод відстеження прогресу", – пояснює дієтолог Лія Форрісталл.

  • Онлайн-тренування

У мережі існує нескінченний потік пропозицій щодо тренувань: відеоуроки, онлайн-інструктажі з тренером, майстер-класи тощо.

"Навіть якщо ви застрягли у своєму будинку або працюєте допізна, в інтернеті знайдете декілька 15-хвилинних тренувань, які можна увімкнути в телефоні. Це допомагає виробити та зберегти звичку", – говорить Данахі.

Проте будьте обережні. На гортання соціальних мережах можна витратити більшу частину дня.

"Така втрата часу, позбавляє вас зосередженості на своїх цілях. Окрім того, багато досліджень свідчать про те, що соціальні мережі сприяють хибному сприйняттю себе та свого тіла. Це може дати зворотний результат і змусить відмовитись від своїх цілей. Важливо усвідомлювати, що майже весь контент у соціальних мережах ідеалізований", – пояснює Данахі.

Практикуйте відпочинки від телефону під час прогулянок, розтяжки чи занять йогою.

  • Поради з мережі

Марафони схуднення – чудовий спосіб отримати мотивацію та підтримку. Багатьом подобаються тематичні інтернет-спільноти, учасники яких  дотримуються одних і тих же порад щодо здоров’я. Наприклад, відмова від алкоголю або щоденні відтискання.

"Наявність підтримки може не тільки збільшити ймовірність досягнення конкретних цілей, але й зробить процес приємнішим. Проте багато викликів є нереальними або занадто екстремальними. Ставтесь до марафонів та порад в мережі обережно", – радить Форрісталл. 

Перш ніж розпочати нову дієту або тренування, подумайте, хто її рекомендує. Сертифіковані дієтологи, особисті тренери та медичні працівники мають кваліфіковані поради, проте експерти та блогери в інтернеті можуть базуватися лише на власному досвіді. 

  • Телефон під час їжі та перед сном

Не читайте електронні листи, тексти чи стрічку новин під час їжі, незалежно від того, залишаєтесь ви на самоті чи в компанії. Зробіть перерву та зосередьтесь на їжі. Це допоможе насититись.

Дослідження показали, що люди споживають більше калорій, дивлячись на смартфони під час їжі. 

Згідно з дослідженнями, люди, які використовують свої смартфони перед сном, швидше за все, менше висипаються. Ба більше, випромінювання синього світла порушує природну схильність організму до відчуття сонливості.

Читайте також:

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин

Подбати більше про своє тіло і стати спортивнішими допоможуть як правильне харчування, так і професійні тренери. Наприклад, у мережі Спортлайф. Спортлайф є партнером Ліга.Лайф у матеріалах щодо здорового способу життя. Вони підтримують цю тематику фінансово, однак не втручаються у редакційні матеріали.