Відновлення шкіри після свят. Три продукти для домашніх масок та скрабів
Фото: depositphotos.com

Втома від святкувань, суміш алкоголю та різних страв мають свої наслідки для шкіри. Якщо перед святами ви не встигли придбати косметичну маску або скраб у магазині, то варто зробити їх власноруч.

У цьому вам допоможе вміст ваших кухонних шаф. Адже основою масок є натуральні продукти, які входять у ваш щоденний раціон. 

Ресурс Healthline радить використовувати такі продукти:

Вівсянка

Вівсяна каша має безліч переваг для здорової шкіри. Так, наприклад, шорстка текстура допомагає відшаровувати відмерлі клітини шкіри.

Вона також має протизапальні та антиоксидантні властивості, які можуть допомогти впоратись з подразненою шкірою та захистити від пошкоджень.

Овес також може похвалитися сполукою, відомою як сапоніни, яка є природним мийним засобом і може допомогти очистити заблоковані пори.

"Колоїдна вівсянка (мелений овес) чудово підходить для почервонілої, чутливої, сверблячої, запаленої та сухої шкіри. Змішуючи з водою для створення маски, вона захищає та живить шкіру, запобігаючи втраті води", – радить Луїза Уолш, медсестра у Великобританії, яка спеціалізується на дерматології та косметології.

Рецепт
Подрібніть 2-3 ст. вівсяних пластівців і додайте води, поки не отримаєте консистенцію, схожу на пасту. Нанесіть на шкіру та залиште на 10 хвилин перед змиванням.

Кориця

Кориця відома своїми антибактеріальними властивостями. 

Окрім цього, дослідження підтвердили, що кориця має протизапальні властивості.

"Запалення призводить до почервоніння, подразнення та потенційно хронічних захворювань шкіри, таких як розацеа та вугрі, тому протизапальні засоби є необхідними для розв'язання багатьох проблем шкіри", – підтверджує Уолш.

Уолш додає, що мелена кориця може бути особливо потужним інгредієнтом для догляду за шкірою, змішуючи її з медом. У поєднанні ці два інгредієнти створюють відлущувальний компонент, який сприятиме загоєнню плям.

Рецепт
Змішайте мелену корицю з ложечкою меду та нанесіть на шкіру, як скраб. Залиште його на шкірі на 10 хвилин, перш ніж змити теплою водою.

Кава

Кава може настільки ж добре збільшувати рівень енергії, як і оживити шкіру не тільки обличчя, але й усього тіла.

"Кавова гуща може використовуватись для відлущування верхнього шару мертвих клітин шкіри, зменшення висипів на тілі і навіть може допомогти прибрати розтяжки", – розповідає естетик Катріна Кук.

Кава також може зменшити появу целюліту. Згідно з результатами дослідження, вміст кофеїну в каві може сприяти стимулюванню кровотоку, що, своєю чергою, може зменшити появу ямок на шкірі.

Рецепт
Нанесіть кавову гущу на тіло круговими рухами від ніг до плечей. Змийте.

Читайте також: