Високоінтенсивне інтервальне тренування або HIIT: чотири варіанти для початківців
Фото: depositphotos.com

Інтервальне тренування високої інтенсивності (HIIT), яке також називають високоінтенсивним — це форма інтервальних тренувань, в яких короткі періоди інтенсивних анаеробних вправ чергуються з менш інтенсивними періодами відновлення.

Хоча не існує універсальної тривалості сеансу HIIT, ці інтенсивні тренування зазвичай тривають менше ніж 30 хвилин, а час змінюється залежно від поточного рівня фізичної підготовки учасника. Інтенсивність HIIT також залежить від тривалості тренування.

Воно допомагає схуднути та розвиває серцево-судинну та респіраторну систему, тобто робить наші легені та серце здоровими. Завдяки невеликій тривалості (до 30 хвилин) економить купу часу й одночасно дає достатнє фізичне навантаження для підтримки гарної форми. Крім того, багато таких тренувань можна виконувати будь-де, тож ви точно не пропустите його навіть тоді, коли поїдете у відпустку.

20-хвилинне HIIT-тренування на все тіло для початківців

Це тренування включає основні рухи для набуття сили та чудово підходить для початківців. Виконайте якомога більше повторень за цей проміжок часу. Щоб урізноманітнити тренування, замініть  Х-стрибки (X Jump) на вправу Альпініст.

10-хвилинне HIIT-тренування, яке замінить біг на біговій доріжці

9-хвилинне HIIT-тренування для початківців

Воно таке легке, що його можна використовувати для ранкової руханки!

20-хвилинне HIIT-тренування на все тіло для початківців 

Воно таке тихе, що ваші сусіди не почують ані шурхоту. Ідеально підходить для домашніх тренувань.


Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин