Через російську атаку у Львові пошкоджено щонайменше сім пам’яток архітектури місцевого значення
Фото: Максим Козицький / Telegram

Унаслідок нічної атаки росіян по Львову на вулиці Коновальця постраждав обласний Центр спортивної медицини та реабілітації, а також ще сім пам’яток архітектури місцевого значення, про це повідомляє Максим Козицький, голова Львівської ОВА.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Центр спортивної медицини та реабілітації знаходиться у віллі Юзефи Франц, яка датується 1893 роком, і є памʼяткою архітектури місцевого значення.

"Була пошкоджена історична будівля. Вибиті понад 70 вікон. Від ударної хвилі повиносило рами. У шести кабінетах впала стеля. Відірвані батареї. Понищені компʼютери та медична апаратура", – написав у дописі Козицький.

Також він додав, що працівники центру та охоронець не постраждали.

Під час атаки теж постраждали як мінімум сім пам'яток архітектури місцевого значення. Зокрема, на вулицях Коновальця та Кокорудза.

Усі будинки розташовані в історичному ареалі та буферній зоні ЮНЕСКО, вони є у Державному реєстрі нерухомих пам’яток України.

"Комісія з представників органів охорони культурної спадщини міста та області почне працювати на обʼєктах і складати акти обстеження, щойно екстрені служби нададуть туди доступ", — додав очільник ОВА.